Dacă o lăsați pe mâna copiilor sunteți sfătuiți să nu dați jos husa verde care o protejează foarte bine. Dacă o luați cu voi la serviciu parcă e un pic ciudat să scoateți din geantă o tabletă verde fluorescent, așa că ar fi bine să dați husa jos. Asta ar fi primul lucru de spus despre tableta Kurio pe care eu una abia aștept să o văd și prin magazinele de la noi. 🙂
Tableta vine cu mai multe aplicații pe care părinții le pot bloca sau, dimpotrivă, la care pot oferi acces copiilor. Cu alte cuvinte, cei mici vor avea acces doar la anumite funcții pe care adulții le testează bine înainte.
Device-ul este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani, iar de aveți mai mulți copii e bine de știut că puteți să realizați până la opt conturi diferite de pe care să aibă acces cei mici. Fiecare cont are propriile site-uri pe care cei mici pot intra, propriile aplicații de testat și așa mai departe.
Ca și specificații tehnice, tableta rulează cu Android Ice Cream Sandwich, oferă acees la Android App Store și este echipată cu HDMI, 4GB de memorie și un slot de card SD care mai oferă încă maxim 2GB. La viața bateriei ni se primit șase ore.
Încă ceva: tableta are și cameră pe partea din față, deci puteți să îi înregistrați pe cei mici cât se joacă cu ea.
Singura veste nu tocmai fericită este prețul, care pornește de la 200 de dolari, dar trebuie să ținem cont de faptul că tableta nu este doar pentru copii, ci poate fi utilizată și pe post de “jucărie” pentru adulți.
Hmm, ce spuneți: iPad sau o tabletă pe Android destinată celor mici?
Citiți mai multe specificații despre tableta Kurio pe pocket-lint.com.