copil la calculator
Dacă pentru navigarea pe internet există deja pe piață o grămadă de soluții, unele gratuite altele care se plătesc, ce îi ajută pe părinții care vor să monitorizeze activitățile celor mici, atunci când picii sunt deja destul de măricei pentru a avea un cont pe Facebook, lucrurile se complică un pic. Și cum zilele acestea toată lumea vrea un cont pe Facebook și mulți sunt “înscriși în cursa pentru a avea cât mai mulți prieteni”, adulții ar trebui să știe exact ce se întâmplă atunci când cel sau cea mic/ă accesează contul pe rețeaua de socializare. Dacă mai luăm în calcul și varianta, ceva mai pesimistă, în care copilul nu vrea să fie prieten cu părinții pe Facebook (din diverse motive) monitorizarea celor mici este cu adevărat imposibilă fără un soft special.
Ok, suntem de acord și încurajăm ca adulții să vorbească extrem de deschis cu cei mici și să le prezinte atât părțile bune ale unui cont pe Facebook, cât și riscurile la care se supun, însă există momente, cel puțin în primele luni de la deschiderea contului, când parcă un părinte vrea să știe tot ce mișcă în jurul Wall-ului copilului.
gogostat
GoGoStat este o aplicație web gratuită ce trimite o alertă părinților atunci când cei mici vor scrie despre subiecte precum droguri, abuz ori alte lucruri legate de acestea. În plus, aplicația anunță imediat ce profilul copilului este “îmbogățit” cu fotografii noi sau beneficiază de un update la informațiile personale.
GoGoStat oferă chiar și grafice cu prietenii copilului de pe Facebook, graficele fiind realizate în funcție de vârsta prietenilor celui mic.
GoGoStat Parental Guidance
Așa cum vă spuneam la început, GoGoStat are și variantă special realizată pentru iPhone.
Aplicația este gratis, funcționează la fel de bine ca de pe PC și este compatibilă cu iPhone, iPod Touch ori iPod, care au un sistem de operare mai nou sau chiar iOS 4.1.
Oare la ce vârstă e ok ca cel mic să aibă un cont pe Facebook?

N-ai iPhone? Cumpără acum de aici: 
iPhone 4 – 16GB –
iPhone 4 – 32GB –

Sursă foto principală: Lars Plougmann/ Flickr.com.