securitate online
Chiar săptămâna trecută vă atrăgeam atenția asupra timpului pe care cei mici îl petrec online și chiar dacă eu una nu pot trăi nicio zi fără internet, pentru cei mici situația ar trebui, zic eu, să fie diferită! O mare problemă cu care cei mai mulți dintre părinți se confruntă zilnic este securitatea informației și dacă cei mici pot sau nu să aibă acces la conținut nepotrivit pentru vârsta lor.
Pentru a avea un cont pe o rețea de socializare trebuie să îndeplinești mai multe condiții, dintre care prima și una dintre cele mai importante, este să ai peste 13 ani, însă știți și voi că mulți copii mint cu privire la vârsta lor, doar pentru a vedea de ce este atât de interesant Facebook de exemplu și apoi nu mai renunță nici în ruptul capului la rețeaua lui de prieteni online.
Odată cu dezvoltarea internetului și odată cu amploarea  rețelelor de socializare și pericolele la care copiii sunt expuși s-au înmulțit! Tocmai de accea un simplu program de monitorizare a activității online poate nu este de ajuns, iar un soft specializat pentru activitatea pe rețelele de socializare ar fi mai util.

Aici intervine SocialShield care ne promite că trimite un mail de fiecare dată când cei mici dau de un pericol. Mai exact, atunci când cei mici se loghează pe Facebook, Google+ sau Twitter ori MySpace, aplicația scanează tot conținutul la care au acces piticii și, în funcție de anumite “reguli”, cuvinte cheie și expresii pe care voi le-ați stabilit înainte, programul vă trimite o notificare atunci când ceva este în neregulă, pentru a putea lua inițiativă imediat.
Ceea ce e foarte tare este că, indiferent de calculatorul de pe care se loghează cei mici, SocialShield “păzește” conturile rețelelor de socializare, pentru că nu este un simplu program instalat pe un computer, ci este o aplicație legată prin conturile rețelelor de socializare.
Voi ați încerca un astfel de program pe viitor sau aveți unul deja instalat pe PC?
Sursă foto: salimfadhley/ Flickr.com.