Blu (vocea lui Jesse Eisenberg) este un papagal macao domesticit care trăieşte alături de Linda, femeia care l-a găsit şi l-a adoptat, în orăşelul Minnesota. Viaţa lor calmă şi frumoasă este zdruncinată atunci când Dr. Barbosa, un doctor în ornitologie, o anunţă pe Linda că Blu este ultimul mascul din specia lui şi trebuie dus în Rio pentru a se împerechea. Ajunsi în Rio, atât viaţa simpaticului Blu cât şi a timidei Linda se schimbă radical.
Blu o cunoaşte pe Jewel (vocea Anne Hathaway), un papagal femelă, este răpit de traficanţii de păsări exotice şi astfel începe o aventură de zile mari. Blu şi Jewel reuşesc să scape din mâinile traficanţilor, dar au o problemă… sunt legaţi unul de celălalt cu un lanţ. Căutând să scape de lanţ aceştia fac cunoștință cu Rafael, un papagal, tătic cu 17 copii, care în dorinţa de a ajunge la carnavalul de la Rio, promite să-i ajute pe cei doi ducându-i la Luiz, bulldogul bun la toate.

În afară de personajele negative umane mai există şi Nigel, un papagal bătrân şi rău, fostă vedetă de spectacole care primeşte sarcina de a-i aduce pe cei doi papagali macao înapoi la traficanţi. În plus, o şatră de maimuţe hoaţe pun beţe-n roate papagalilor albaştri.
Dacă Blu este extrem de domesticit, nici să zboare nu ştie, cu toate informatiile de fizică pe care le are, Jewel este curajoasă, realistă şi dornică de libertate. Între aceștia, se înfiripă uşor, uşor o poveste de dragoste, ajutată şi de impulsul noilor cunoştințe ale lui Blu:Nico şi Pedro două păsări exotice puse pe cântat şi petrecut.
O poveste de dragoste se înfiripă şi între timida Linda şi pasionatul de ornitologie Tulio, care pornesc amândoi în căutarea papagalilor şi descoperă că au în comun mai mult decât dragostea pentru păsări.
Desenele animat Rio este presărat cu destul umor, câteva cântecele catchy, muzică energică, mult dans (datorită faptului că acţiunea se petrece în timpul festivalului de la Rio) şi multă culoarea, ceea ce-l face potrivit pentru toate vârstele.

Animaţia te lasă cu o stare energică şi placută şi vă recomand să mergeţi acasă şi să dansaţi pe coloana sonoră, dar şi pe alte melodii specifice carnavalului de la Rio.

Rio durează 95 de minute şi poate fi urmărit în varianta 3D şi subtitrat la Movieplex, Hollywodd Multiplex, Cityplex, Cinema City Cotroceni şi Cinema City Sun Plaza şi în varianta 3D dublat la CinemaCity Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Movieplex şi Hollywood Multiplex.
Voi ați văzut filmul?
Sursa foto : IMDB.com.