copii pe patinoar
Hai la patinat! Serios, avem atâtea patinoare încât abia de le pot număra. Sunt mai multe decât degetele de la o mână 🙂 Nu mă credeți? Păi avem așa: cel din Floreasca, Pationarul Cișmigiu, Drumul Taberei, Piața Unirii, Herăstrău și Parcul Tineretului! Unde mai pun că mai sunt și pe cele indoor.
Așadar luați-i pe cei mici de mână și dați o fugă pe la unul din ele! Credeți-mă pe cuvânt că merită să învețe de mici să patineze. Eu una, nu am învățat “când trebuia” și acum stau și mă uit lung la patine cel puțin jumătate de oră până să îmi fac curaj să le pun și să mă duc pe gheață.
Până acum, în București s-au deschis trei patinoare. Este vorba de cel din Drumul Taberei, Cișmigiu și Floreasca. Din nou, nu le punem la socoteală pe cele indoor.

  • Patinoarul Drumul Taberei este un mare teren de joacă pentru cei mici care se întinde pe nu mai puțin de 1.800 de metri pătrați, numai buni de explorat de copii și e deschis până după miezul nopții, adică până la ora 2.00. De luni până joi, între 12.00 și 23.00 și vineri de la 12 la 17.15 ședința de patinat costă 10 lei. În timpul weekend-ului, prețul este un pic mai ridicat – 15 lei/ședință.
  • Patinoarul Floreasca este deschis zi de zi până la 12 noaptea, iar programul începe de la 10.00. Ședința de patinat costă 15 lei aici.
  • Pantinoarul din parcul Cișmigiu este poate cel mai cunoscut printre bucureșteni. Prețul unui bilet este de 10 lei în timpul săptămânii (adică de luni până joi) și 15 lei de vineri până sâmbătă. Vă dăm și un pont: de la 10.00 până la 12.00 de dimineață intrarea este liberă, așa că puteți face o mică excursie gratis cu toți prietenii copilului.

Mai sunt încă trei patinoare care încă nu și-au deschis porțile pentru noi. Unirii, Herăstrău și Tineretului se vor deschide la finalul acestei săptămâni.
Indoor e mai cool?
Dacă patinoarele în aer liber nu sunt chiar pe placul picilor, există și soluții indoor.

  • Afi Cotroceni – deschis de luni până joi, între 10 și 24, și vineri + sâmbătă de la 10 până la 2 noaptea. Prețurile sunt cuprinse între 8 și 18 lei, depinde de timpul pe care îl petreci patinând.
  • The Champs” din complexul Liberty Center – deschis de luni până joi de la 10 de dimineață până la 22 seara și de vineri până duminică de la 10 la 24. Costă 13 lei o ședință ce are loc de luni până joi și 16 lei dacă vă duceți vineri, sâmbătă ori duminică
  • Am lăsat la final patinoarul din Complexul Sportiv “Lia Manoliu“, pentru că accesul nostru, al celor din afara clubului, este limitat. Mai precis, putem intra doar joia, de la 18 la 20 și sâmbătă și duminică de la 11 la 13 și de la 18 la 20. Preț? 15 lei pentru două ore.

Voi ați fost până acum la patinat?
PS – Dacă sunteți copii cuminți săptămâna viitoare vă povestesc despre locurile de joacă special amenajate iarna pentru copii în marile centre comerciale 🙂
Sursă foto: alancleaver/ Flickr.com.