Bine… pian e mult spus, așa că mai bine aș spune că este vorba despre niște clape de lemn. Ideea este că cei mici vor avea o altfel de viziune asupra muzicii atunci când vor atinge nu o bucată de plastic, ci niște corzi de metal precum cele de la chitară sau niște clape de lemn precum cele despre care vă povestesc astăzi.
Ca și desgin, un astfel de “instrument” arată bine în orice colț al casei și chiar dacă nu va funcționa ca’n cărțile de muzică, pentru că este destul de complicat să nimerim fix nota care trebuie la clapa cu pricina, cred că e un exercițiu destul de bun pentru cei mici.
Pe lângă faptul că vor face primii pași în muzică, vor afla că fiecare clapă are cu totul alt sunet, deci există note muzicale total diferite, vor putea să se joace cu ele oricând și, de ce nu, ne vom mândri apoi că avem compozitori care nu au decât câțiva ani. În plus, datorită faptului că pe fiecare clapă există o notă sau o literă diferită încrustată putem vorbi și de beneficiile educației senzoriale, iar clapele se disting prin culori, deci nu va fi deloc greu să le diferențiem.
Ceea ce puteți vedea în fotografii este un concept realizat de Phil Co, puteți vedea mai multe fotografii și puteți citi mai multe despre prototip pe yankodesign.com.