Fie că vrem sau nu, fără o conexiune la Internet nu putem lucra și, din păcate sau din fericire, și copiii vor învăța mai devreme sau mai târziu să folosească un PC și să se conecteze la Internet. Deschiderea și cantitatea, dar și mai important: calitatea informațiilor pe care ți le oferă mediul online nu se pot compara cu nimic altceva și cu puțină limită cred că totul este mai mult decât ok.
Problema se pune atunci când copiii accesează informații care nu sunt potrivite pentru vârsta lor, iar aici intervine un sistem de operare special realizat pentru ei. Multe nu funcționează, foarte multe sunt foarte greu de utilizat, iar altele sunt foarte scumpe.
Ne scapă de probleme DoudouLinux, un sistem de operare realizat pentru copii, care este ușor de utilizat și, foarte important, are zeci de aplicații destinate celor mici, care au cel puțin 2 ani. Special pentru părinți: nu trebuie instalat nimic pe PC și nici nu trebuie să ascundeți programe sau fișierele de pe hard, pentru că e ok doar să aveți programul pe un CD și să utilizați CD-ul cu pricina atunci când cei mici vor la PC. În plus totul este gratuit și nici vorbă de troieni, spyware sau adware.

Începând cu versiunea 2010-11 a DoudouLinux este inclus și un utilitar pentru filtrarea în timp real a paginilor web, mai simplu spus: cei mici nu vor da de cine-știe-ce informații nepotrive online.
DoudouLinux rulează pe orice calculator compatibil PC precum și pe sistemele Macintosh de după anul 2006, este disponibil în mai multe limbi, printre care și română, dar și engleză sau franceză dacă vreți ca cei mici să învețe o limbă străină și e disponibil online, gratuit pe doudoulinux.org.
Voi folosiți sisteme de operare sau aplicații prin care filtrați conținutul la care are acces copilul vostru? 🙂