Diary of a Wimpy Kid
Comedia Diary of a Wimpy Kid (Jurnalul unui puști) este o adaptare a romanului ilustrat, scris de Jeff Kinney. Greg Hefley este un copil care primește un jurnal de la mama sa pentru a-și scrie sentimentele din prima zi de școală, dar și pe cele de-a lungul primei perioade din gimnaziu. Greg nu e singur la părinți, mai are un frate mai mic, Manny și unul mai mare, de 16 ani, Rodrick, frate cu care este în conflict continuu și care îi oferă lui Greg tot felul de sfaturi mai mult sau mai puțin utile, despre cum să se comporte în prima zi de școală și nu numai. Cel mai bun prieten al lui Greg este Rowley, un grăsuț inocent căruia nu-i pasă de idei ca popularitatea în școală sau trecerea la adolescență, și de aceea îl pune de multe ori pe Greg în situații stânjenitoare.
Prima zi de școală, după vacanța de vară, scoate la iveală transformările pe care le-au suferit copiii. Unora le-a crescut barba, alții s-au umplut de coșuri, unii s-au lungit peste măsură, fetele s-au dezvoltat, iar unii băieți au rămas mici… trecerea la pubertate a făcut din copiii drăgălași niște pre-adolescenți ciudăței. Greg ajunge la concluzia că gimnaziu este cea mai proastă idee inventată vreodată.
Diary of a Wimpy Kid
Prima zi de școală se dovedește a fi istovitoare, Greg trebuie să-și aleagă un loc în clasă, loc în care să stea un an de zile și trebuie să-și găsească un loc unde să ia masa în catina școlii (cel mai crud loc de pe Pământ). Clasica fugă de la ora de sport îi face pe cei doi prieteni să o cunoască pe degajata Angie, care încearcă să fie cât mai discretă și să nu intre în vizorul nimănui. În fiecare școală circulă o legendă, iar cea de aici este legată de o felie de brânză care a iscat multă isterie în rândul elevilor.
Obsesiva idee a popularității îl atinge și pe Greg, care-și face în minte o scară de la 1 la 200 (cel mai nepopular) și pe care încearcă să urce, testând diverse activități școlare. Începe cu luptele, trece prin categoria cel mai bine îmbrăcat elev, se înscrie în patrula de siguranță și chiar la un musical, doar, doar să devină faimos în școală. Într-un final, ajunge să fie renumit, dar din ce motiv vă las pe voi să descoperiți.
Diary of a Wimpy Kid
În lumea copiilor trecerea de la școala primară la cea gimnazială este foarte importantă și deja lucrurile obișnuite legate de joacă sau răsfățul părinților față de copii, făcut în public, devin lucruri rușinoase.
Interesant de observat în film sunt tipologiile de copii din școală. Vei face cunoștință cu ciudatul școlii, îl vei vedea pe tocilarul absolut, te vei enerva să descoperi copilul șantazist, căruia profesorii ajung să-i facă pe plac pentru că părinții lui sunt persoane importante.
poster Diary of a Wimpy Kid
Fazele care m-au făcut să oftez din film au fost cele în care se arătau activitățile școlare ale copiiilor din America, de exemplu cursul de gătit în gimnaziu mi s-a părut genial, iar ideea de a-ți implica părinții în școală, mai mult decât prin simpla participare la o ședință, de exemplu, prin participarea la un eveniment de dans între mamă și fiu m-a făcut să mă întreb pe când vor exista și la noi.
Trebuie să știți că Diary of a Wimpy Kid a apărut în 2010, are 94 de minute și este perfect de urmărit într-o duminică după-amiază împreună cu familia. Anul acesta a apărut și Diary of a Wimpy Kid Rodrick Rules, despre cum încearcă părinții lui Greg să-l facă pe acesta să se înțeleagă cu fratele lui mai mare, Rodrick.
Mai jos aveți trailer-ul filmului: 
Voi ați văzut filmul?
Surse foto: IMDB.com și Fimofilia.com.