joc educativ
“Maxim am spus!” Replica s-ar putea plia foarte bine atât pentru distracți, cât și pentru învățare. Bine, asta atâta timp cât activitățile educative s-ar desfășura într-un mod cât mai fun! 🙂
Dacă ai voștri au început să învețe literele ar trebui ca ușor, ușor să înceapă să citească și cuvinte întregi și apoi propoziții de la cap la coadă, nu? Cum puteți să îi ajutați să facă asta în timp ce se distrează?
Simplu! Dar înainte aveți nevoie de:

  • Foi colorate
  • Bandă adezivă cât mai colorată dacă se poate
  • Creioane
  • Foarfecă
  • Un carton sau o foaie mai mare de tip A3

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să compuneți o propoziție. Poate să fie vorba despre orice, important ar fi ca propoziția să nu fie nici prea lungă, dar nici prea scurtă.
De exemplu, dacă o să folosiți “Ana are mere” nu o să fie prea ok, dat fiind faptul că are doar trei cuvinte si 10 litere din care două se tot repetă.
Scrieți, cu ajutorul celui mic, fiecare literă din fiecare cuvânt ce formează propoziția pe o foaie de hârtie colorată. Dacă sunt prea mari foile, încercați să le tăiață cât să rămână doar litera și nu mult “spațiu neutilizat”. Ar fi bine ca, atunci când e vorba de aceleași litere, foile să aibă aceeași culoare. În acest fel, copiii vor recunoaște mai repede o anumită literă după nuanța foii și se vor familiariza cu ea.
Pe foaia mare scrieți propoziția de la care ați început și rugați-l apoi pe cel mic să amestece foile colorate cu litere.
invata prin joaca
Luați o altă foaie A3 și spuneți-i să formeze el un anume cuvânt din propoziție. În timp ce caută literele și le lipește cu banda adezivă pe foaie sau pe carton, repetați fraza și puneți accent pe respectivul cuvânt.
Odată ce a terminat de compus cuvintele, treceți la compus toată propoziția. Și tot așa până ajungeți la paragrafe cât mai mari compuse de cel mic. Ca un fel de puzzle educativ! 🙂
Voi folosiți jocuri home made educative pentru copii?
Surse foto: cursedthing/ Flickr.com și jimmiehomeschoolmom/ Flickr.com.