Bingo de primavara
Soarele este pe cer și toți copiii își etalează garderoba nouă prin toate parcurile care încep să prindă viață (începe să sune a compunere despre primăvara 🙂 ) dar oare ce se facem când mai stăm prin casă? Pentru că există și zile în care nu avem timp sau nu avem chef să ieșim și să ne bucurăm de căldură?
Bingo! Serios, este vorba de un joc de Bingo home made, hand made, adică făcut de mânuțe mici și mânuțe mai mari – ale copiilor și ale voastre.
Aveți nevoie de:

  • Mai multe bucăți de carton
  • Coli de hârtie
  • Creioane colorate
  • O foarfecă

Și la final, așa cum e nevoie la toate lucrurile pe care le facem cu cei mici, se adaugă multă imaginație și un strop de suflet. 🙂
– Luați o coală de hârtie și trasați 9 coloane, iar pe fiecare coloană scrieți căte o literă din cuvântul “primăvară”
– Sub această coloană mai faceți 8 rânduri
– În timp ce voi scrieți pe fiecare pătrățică formată câte un număr (trebuie să ajungeți până la 72 – sunt 9 coloane și 8 rânduri de numere – dar să nu fie numerele în ordine, ci amestecate) spuneți-le celor mici să deseneze pe bucățele mici de carton de aproape un cm diagonală (în total 9) câte un lucru specific primăverii – un ghiocel, o floare, un fir de iarbă, un pom, un soare etc.
– Pe cartonașele cu desene scrieți apoi câte o literă din cuvântul “primăvară”
– Următorul pas este să faceți împreună alte cartonașe de aceeași dimensiune pe care de această dată să scrieți numerele de la 1 la 72
– Dacă vreți să vă jucați Bingo împreună cu alți prieteni ar trebui să repetați pașii de mai sus de mai multe ori, pentru a avea mai multe planșe de Bingo
– La final, așezați cartonașele cu desene într-un bol și cartonașele cu numere în alt bol, în timp ce copilul alege un simbol al primăverii, deci și o literă, și un număr, ceilalți vor vedea pe planșa lor dacă sunt norocoși la Bingo ori ba.
PS – “primăvară” este un cuvânt lung, așa că dacă vi se pare că sunt prea multe cartonașe de făcut puteți scrie “Bingo” sau orice alt cuvânt scurt, care să micșoreze atât tabelul cât și numărul de cartonașe, respectiv de litere!
Spor la strigat “Bingo”!
Voi ce fel de jocuri care vestesc primăvara mai știți?
Sursă foto: sarae/ Flickr.com.