traznai
Cu toţii am făcut trăznăi la viaţa noastră, şi cu siguranţă că vom avea parte de ele atunci când vom avea copii.
După vorba “când pisica nu-i acasă şoarecii joacă pe masă”, am văzut pe YouTube un filmuleţ care mi-a arătat ce pot face doi copii şi o pungă de făină, atunci când sunt lăsaţi nesupravegheaţi.
După ce am văzut filmuleţul acesta şi m-am minunat de pozna copiilor, care au desenat o cameră cu făina, mi-am întrebat prietenii ce trăznăi au făcut ei, când erau mici, şi iată ce am aflat.
Diana (30 ani) se bătea cu pernele, până când acestea cedau de le ieşeau fulgii şi astfel camera de joacă se transformă într-un peisaj feeric ca din basme.
Adelina (23 ani) desena într-o veselie pe pereţi şi, după ce nu mai era loc, trecea şi la obiectele de mobilă. Acum, când se duce acasă, în camera copilăriei încă vede desenele de pe tăblia biroului făcute apring creionul.
Pe când avea 5 ani locuia într-un apartament de la etajul 6 şi se plictisea în casă pentru că era pedepsit, Cristian (25 ani) şi-a văzut un coleg de joacă, care se bucura de faptul că este afara la joacă şi nu ca şi Cristian, în casă şi pedepsit. Ca să se razbune, Cristian s-a dus la frigider, a luat toate ouăle pe care le-a găsit şi a început să le arunce spre amicul de afară. Nu mai are rost să spun cine a mai primit câteva zile de pedeapsă.
Ioana (25 ani) făcea parada modei, bineînţeles îmbrăcată cu hainele mamei. Și nu făcea parada modei oricum, ci deschidea larg geamul la sufragerie (stătea la etajul unu), se urca pe masa şi mergea pe “podium” pentru vecinii din parc, zice Ioana.
Eu într-un an de Crăciun, am fost la o prietenă acasă, a cărei părinţi erau plecaţi unde ne-am bătut cu apă într-un apartament de 3 camere, timp de vreun ceas, suficient cât să îmbibăm bine toată casa de apă.
Voi ce pozne aţi făcut când eraţi mici sau ce trăznăi v-au oferit ai voştri copii?
Sursă foto: adrants.com.