copil murdar
Cum reacționați atunci când vă vedeți copilul murdar? Probabil vă grăbiți ca nu care cumva să rămână mult timp așa. Nu mă înțelgeți greșit, nimeni nu se așteaptă să spuneți “Eh, nu e nicio problemă, îl las așa până la finalul săptămânii” 🙂  numai că mai mulți cercetări, printre care și cei de la Oregon State University, spun că cei mici ar trebui lăsați din când în când să-și facă de cap, pentru a-și dezvolta sistemul imunitar.
Aceiași cercetători explică faptul că, dacă băieții reușesc într-un fel sau altul să-și dezvolte anticorpii și sistemul imunitar, fetițele sunt învățate de mici să se ferească de tot ce presupune murdărie, așadar ele sunt mai predispuse la alergii, astm sau alte probleme ale sistemului imunitar, probleme care se descoperă odată cu creșterea în vârstă.
Și dacă stăm să ne gândim un pic totul are perfectă logică. Fetele sunt îmbrăcate, fie iarnă, fie vară în rochițe care mai de care mai deschise la culoare și parcă nu le vezi într-un loc plin de praf, de exemplu. De cealaltă parte, băiețeii sunt mai strengari de mici și îmbrăcămintea le permite să fie ceva mai libertini încă din primii ani.
Concluzia? Gata cu rochițele pentru fete! 🙂 Glumesc, normal! Concluzia este ca părinții, adică voi, să încercați să vă lasați copiii, fie fete ori băieți, să se joace și în locuri care nu strălucesc de curățenie.
Voi când i-ați văzut ultima dată pe ai voștri murdari? 😛

Citește mai multe despre acest subiect: npr.org.
Sursă foto: kessiye/ Flickr.com.