La Leche League
Absolut toți părinții sunt primiți cu mare drag la întâlnirile La Leche League din București și Oradea, iar fiecare mămică este încurajată să se gândească la alăptare, adică la cel mai natural mod de a hrăni un bebe.
Poate primul lucru pe care ar trebui să-l știe o viitoare sau actuală mămică este faptul că toate studiile organizate până în prezent au arătat că un copil care nu este alăptat este mult mai predispus la boli, atât pe parcursul copilăriei, cât și mai târziu în viață. Un alt lucru interesant, pe care eu una nu-l știam, este faptul că prima masa a unui bebeluș înseamnă nu mai mult decât o cantitate de lapte ce încape într-o linguriță. Acestea și multe, multe altele sunt topicurile de discuții ale întâlnirilor La Leche League.
LLL Bucuresti
La Leche League are o istorie frumoasă de peste 50 de ani, ani în care mămicile din întreaga lume au aflat toate detaliile despre alăptare de la profesioniști din domeniu. Întâlnirile LLL sunt de fapt niște grupuri de discuții, conduse de către consultante în alăptare care sunt în fapt mămici cu experientă și certificate La Leche League.
La noi, grupul este reprezentat de Roxana-Mirela Duduș în București și de Anna Bruncsák la Oradea, iar întâlnirile părinților care vor să-și hrănească copiii natural se vor ține lanț de acum încolo. Nu trebuie decât să fiți cu ochii pe website-ul La Leche League România și să vedeți când vor avea loc reuniunile.
Ați fost la prima întâlnire La Leche Leaque din România? Dacă nu ați ajuns ori nu ați știut de ea, v-ar plăcea să ajungeți?
Surse foto: atasatlasanulmamei.blogspot.com.