mos craciun
V-am promis că astăzi vă vom spune la ce copil cuminte va veni Moș Crăciun pe 23 decembrie, mai precis care a fost povestea de Crăciun ce a fost cea mai dragă Moșului.
Vă spunem de la început că Moș Crăciun vă transmite prin noi că toate poveștile sunt la el, la loc de cinste pe birou, și că pe toate le-a citit cu mare drag, dar că la ceilalți copii va veni pe 24 decembrie.
Revenind însă la câștigător. La cine se duce Moșul pe 23 decembrie? La Tudor care ne-a povestit, cu ajutorul mămicii lui, Alina, așa:

Dragă Moș Crăciun,
Anul acesta am împlinit doi ani, pe 20 noiembrie. Am noroc că părinții mei sunt cei mai minunați din lume. De la zecile de pupăceli zilnice, la felurile de mâncare pe care le gătește tata special pentru mine, totul este așa cum îmi povestea mama încă de când eram în burtică. Adică, minunat! Te rog mult să ai grijă și de ceilalți copii care nu sunt atât de norocoși ca mine. La două străzi de noi, trăiește o familie în care sunt vreo cinci frați. Atât a reușit mama să numere într-o zi de toamnă când treceam pe lângă curtea lor. Nu au geamuri la casă, erau îmbrăcați care doar în tricou, care doar cu o pereche de panatalonași. Și se jucau cu un băț într-o baltă care nu mirosea chiar frumos. Eu aveam bluzița și geacă de toamnă și pantaloni și ghete. Ba chiar și o șapcă foarte shic, adusă de bunica. Chiar dacă vă gândiți că sunt prea mic pentru a fi atât de altruist, o să vă luminez. De fapt, demersul meu este unul cât se poate de egoist. Mamei îi dau tot timpul lacrimile când trecem pe lângă casa lor, bombănește, mă strânge tare de mână și nu mai mănâncă nimic în seara cu pricina. Dacă îi poți ajuta cât de puțin când o să fie zăpadă afară și ei vor merge desculți, știu că mama mea va putea zâmbi un pic când va trece pe acolo. Te îmbrățișez strâns!

Așa cum am promis de la început avem un cadou pentru voi toți: am adunat toate poveștile într-un ebook special de la UrbanKid.ro și Moș Crăciun pe care îl puteți vizualiza sau descărca.

Mesaj special de la Moș Crăciun pentru Măriuța:
“Draga mea Măriuța, mă bucur tare mult că mi-ai scris. Voi veni la tine pe 24 decembrie seara. Nu știu dacă o să ajung înainte să te culci, deci nu pot să-ți promit că ne vom întâlni. Știu că ai fost o fetiță cuminte și te rog să îți asculți părinții în continuare”
Cu mult drag,
Moș Crăciun

Sursă foto principală: Powi/Flickr.com.