om de zapada
Ce ziceţi să facem un om de zăpadă care să stea bine merci în casă şi care să nu presupună zăpadă? Am găsit pe cindyderosier.com soluţia: omul de zăpadă din cutii rotunde.
Hai să vedem cum se face şi exact de ce materiale avem nevoie. E posibil să nu aveţi toate materialele acasă, dar cu o mică vizită la un magazin de decoraţiuni interioare se rezolvă.
Materiale pentru omul de zăpadă

  • 3 cutii rotunde cu capac, una mai mica ca cealaltă
  • Vopsea alba şi neagră sau acuarele
  • Panglică
  • Mici decoraţiuni de Crăciun precum merişoare, conuri de brad, frunze aurii
  • 2 nasturi mari şi negri şi unul portocaliu
  • Beţisor de ureche
  • Lipici


Observaţie: pe site-ul unde am găsit omul de zăpada, nasul se face dintr-o pastă de modelaj, dar dacă nu găsiţi aşa ceva, puteţi folosi un nasture portocaliu sau să faceţi un con din hârtie portocalie pe care să-l lipiţi pe faţa omului de zăpadă.
Dacă nu cumva cutiile sunt deja albe, atunci trebuie să vă puneţi pe pictat. Trebuie pictate în alb cutia mare, cea mijlocie şi capacul cutiei mari. Capacul cutiei mijlocii îl vom picta în negru, şi tot în negru pictăm şi cutia mică şi capacul ei. După ora de pictat, lăsăm cutiile deoparte să se usuce.
Încercuieste cutia mică cu o bucată de panglică, prinde-o bine şi decoreaz-o cu câteva dintre decoraţiunile cumpărate. Asta va fi pălăria.
Bagă beţişorul de ureche in vopseaua neagră pentru a face zâmbetul şi ochii omului de zăpadă pe cutia mijlocie. Lipeste nasul şi nasul şi gata, ai terminat faţa.
Prinde o bucată de panglică în jurul cutiei mari şi fă o funda, iar apoi lipeşte nasturii negri sub panglică.
Gata omul de zăpadă care este gata să stea la căldurică.
Îl faceți și voi ca experiment înainte să ne putem bucura de zăpadă afară?
Citiți mai multe despre cum se face un om de zăpadă pe cindyderosier.com.