Mămicile și bunicile au migrat spre Facebook, ne spune Alina Floroi de la ShortCUT Research, care a realizat un studiu dedicat femeilor de peste 45 de ani active pe Facebook. Mămicile sau, în unele cazuri, bunicile spun că rețeaua de socializare le ajută să fie la curent cu ce fac și gândesc prietenii, cu evenimentele culturale sau din zona profesională. Interesant, nu? Mai ales că mămicile și bunicii se pare că au aceleași curiozități și caută fix aceleași lucruri ca și noi pe Facebook.
Sunt însă mămicile prietene cu ai lor copii pe Facebook? Da! Ba chiar multe dintre ele se uită în fiecare zi pe wall-ul copiilor să vadă ce preocupări mai au. Doamnele care au participat la studiu spun că nu fac asta pentru a-i controla pe copii, ci doar pentru a știi care sunt preferințele lor în diverse domenii.
„Doamnele cu care am discutat au fost foarte deschise să ajute, chiar dacă nu ne cunoșteau personal, ceea ce ne-a indicat nu doar modernitate, ci și o atitudine pozitivă față de comunicare. Eu le admir pe mame că trec de bariera tehnologică a învățării unui mediu în continuă schimbare cum e Facebook-ul”, ne-a povestit Alina Floroi.
Am fost curioasă și am întrebat-o pe Alina și despre motivul pentru care mămicile și bunicile au început să fie active în mediul online. Nu de alta, dar sunt două mari posibilități: ori au fost „constrânse” într-un fel sau altul de copiii și nepoții care-și petrec mult timp în fața calculatorului ori chiar au dorit să învețe ceva nou și să fie în pas cu schimbările. „Atât observațiile mele personale, cât și rezultatele studiului arată că mamele nu au intrat online nicidecum „constrânse”, ci mânate de curiozitate și de dorința de a descoperi lucruri noi. Online-ul este o poartă de comunicare apreciată de orice generație datorită interactivității. În plus, orice entitate care creează ceva online trebuie să se orienteze să facă o platformă ușor de înțeles și navigat”, ne-a mai povestit Alina Floroi.
În speranța că o să avem parte cât de curând de un astfel de studiu cu adolescenții și copiii care au un cont de Facebook, vă lăsăm cu rezultatele complete: