Astăzi avem un nou proiect de tipul DIY, atât pentru aceia care au învățat “să citească” un ceas, cât și pentru cei care nu știu asta deocamdată. Pentru că nu e ușor să avem un ceas original și pentru că de cele mai multe ori ne nimerim cu unul destul de banal, din cel mai apropiat magazin, atârnat de un perete, m-am găsit că ar fi interesant de aflat alte modalități prin care putem afla care este ora.
Prima și cea mai simplă e să luăm mai multe fotografii, să le lipim pe un perete într-un cerc, fix la orele exacte. Pe aceste fotografii ar fi bine să scriem și orele, astfel încât să le fie ușor celor mici să vadă cât e ceasul. Se mai ia “mecanismul” de la ceasul vechi, se lipește fix în mijlocul fotografiilor și gata! 🙂
Altă modalitate, ceva mai complicată însă pentru citit ora este să schimbăm ceasul vechi cu o roată a bicicletei copilului. Zic că bicicleta copilului e mai bună, pentru că roata va fi și ea mai mică, în comparație cu cea de la o biclă de adult.
La ideile de mai sus se adaugă și CD-uri vechi, discuri vinil, ba chiar și o farfurie de unică folosință desenetă după bunul plac.
Așadar, vă propun să ne jucăm cu timpul după preferințe!
Sursă foto: recyclart.org.