Dacă vreți ca ai voștri să aibă un așa numit “sistem de recompense” prin care să stabiliți, într-o anumită măsură, dacă are voie ori ba să facă ceva vă spun eu de existența unei super aplicații ce poate veni în ajutor. Unde mai pui că totul este sub forma unui joc, așadar va fi și fun pentru copil să se țină de toate “task-urile” ce le are de făcut și util pentru voi, părinții, care vreți să-i învățați pe pici că trebuie să ofere ceva înainte să primească.
Aplicația de care vă povesteam se numește hAPPy family și funcționează după ideea: ce le place mai mult și mai mult copiilor? Să colecționeze diverse lucruri! Ce le place mai mult și mai mult părinților? Ca cei mici să fie ascultători! Eh asta și nu numai oferă aplicația care apropo este gândită și realizată de o mămică.
hAPPy family
Mai exact, odată instalată pe iPhone (în curând aplicația va fi disponibilă și pentru smartphone-urile care funcționează cu Android) veți vedea mai multe borcane în care copiii trebuie să colecționeze diverși itemi: de la bomboane, la comori sau insecte. Toate aceste lucruri vor umple borcanele atunci când cei mici fac o faptă bună sau demonstrează că au fost ascultători.
Odată ce borcanele s-au umplut, copiii vor primi o recompensă… pe măsura faptelor sale. Zic eu, e foarte important ca finalul să fie unul mult așteptat și recompensa să fie una mare, altfel de ce ar mai intra în joc cei mici? Mai mult timp petrecut în fața calculatorului, o vacanță prelungită, o jucărie pe care și-a dorit-o de mult timp sau petreceri în familie… orice altceva care se află pe lista cu lucruri foarte dorite de pici.
aplicatie hAPPy family
Eh, mai sus am tot vorbit despre faptul că aplicația este destinată celor mici, dar oare nu ar fi bună și pentru voi, părinții? Să spunem așa: cinci task-uri finalizate pentru job, 20 de minute de pauză, dacă veți găti de cinci ori, a șasea oară ieșiți în oraș să mâncați ceva bun… ce spuneți? 😀
hAPPy family funcționează pe Phone, iPod touch și iPad, dacă au cel puțin iOS 3.0 sau o variantă mai nouă a sistemului de operare și costă 1.99$.

N-ai iPhone? Cumpără acum de aici:
iPhone 4 – 16GB –
iPhone 4 – 32GB –

Sursă foto principală: merfam/ Flickr.com.