copii care picteaza cu gheata
Pictura folosind tempera și cuburi de gheață îi va arăta copilului tău cum se topește gheața, atunci când intră în contact cu temperaturile din cameră, cum se îmbină culorile și cum pot crea un desen vesel.
Această activitate este una care lasă cam multă dezordine și este bine să pregătiți puțin spațiul înainte de a începe să pictați. Fie puneți colile de hârtie într-o tavă, fie puneți pe jos sau pe masă de lucru niște folii de plastic. 🙂
picturi cu gheata
Există două variante de a picta cu ajutorul cuburilor de gheață:

  1. Dacă ai suport special pentru cuburi de gheață, pune apă în ele și adaugă câteva picături de colorant alimentar (de preferat culorile primare, roșu, galben și albastru) și bagă-l în congelator. Pentru a nu-i îngheța degetele copilului poți pune câte un bețișor de la înghețată sau scobitori în cuburile de gheață, asta însemnând să scoți suportul de gheață după vreo 30 – 40 minute, după care să-l bagi la loc. După ce au înghețat cuburile, pune-i la dispoziția celui mic coli de desen, dă-i cuburile de gheață și roagă-l să le plimbe pe suprafața hârtiei.
  2. Pune-i la dispoziția micului artist planșe de desen, tempera și câteva cuburi de gheață. Pune puțină tempera din culorile pe care le ai pe foaie și spune-i celui mic să plimbe cubul de gheață, pornind din punctele de culori pe toată suprafața foii de desen.

Rezultatul poate fi un desen pe care să-l puneți pe frigider, într-o ramă sau, dacă e realizat pe coală mai mare, poate fi folosit ca hârtie de împachetat cadourile.
Surse foto: The Cloud Kids/ Flickr.com și The Cloud Kids/ Flickr.com.