origami
Despre origami noi v-am mai povestit în trecut. Acum vrem să învățăm împreună ceva modele, speciale pentru Sărbătorile de Iarnă, că mâine, poimâine vine decembrie și spiritul Sărbătorilor de Iarnă vine peste noi.
Cum și noi învățăm o dată cu voi arta plierii hârtiei, încercați să ne scuzați dacă poate nu suntem prea explicți la fiecare pas și, în cazul în care aveți nelămuriri sau vreți să ne povestiți cum se fac alte modele de origami, vă rugăm să lăsați comentarii.
Așadar, avem patru modele de origami de luat la puricat: lumânare, steluță, elf și brăduți de Crăcun . Toate pentru a decora casa în… hârtie pliată și frumos colorată. Considerați că este o oră de lucru manual pentru părinți și pentru copii, înarmați-vă cu multă răbdare și multe hârtii colorate, o foarfecă și ceva lipici și… START!
1 – Lumânare
Se ia o colă de hârtie albă pe o parte și galbenă pe cealaltă și începem pașii dîn imaginile de mai jos:


Dacă ați reușit să ajungeți la pasul final, nu mai trebuie decât să găsiți un suport și…

2 – Steluță
Toată lumea are steluțe prin casă de Sărbători, dar nu cred că v-ați gândit că ele se pot face extrem de ușor cu niște hârtie colorată. Sunt chiar steluțe speciale, pentru că puteți lăsa mesaje celor dragi, chiar pe  ele.
Nu mă credeți pe cuvânt, uitați-vă la imaginile de mai jos și veți vedea cât de repede se fac steluțe cu origami:


3 – Elf
A face un elf nu e tocmai ușor, mie una nu mi-a reușit din prima, așa că vă sfătuiesc, dacă nu vă iese din prima încercare, să vă mai luați inima-n dinți o dată, înarmați cu și mai multă răbdare decât prima dată. Deh, a face origami nu e chiar simplu și dacă vrem și modele frumoase, se complică totul.
4 – Brăduț de Crăciun
Ultimul model propus de noi este unul simplu, dacă ați reușit să faceți elful de mai sus, un braduț de Crăciun din origami o să vi se pară floare la ureche.


Și la final nu uitați să puneți un pic de lipici în vârf ca să nu se dezlipească:

Vouă ce model vă place cel mai mult?


Am învățat origami cu ajutorul: Activityvillage.co.uk
Sursă foto principală: Farl/ Flickr.com