Acum ceva timp, vă povesteam cum putem să învățăm cu ajutorul pietrelor să numărăm. Punem repede de un joc simplu și haios, cu doar câteva pietricele curate și colorate.
Astăzi am descoperit o nouă modalitate de a învăța să numărăm, nu cu pietricele, dar tot cu ajutorul unui joc haios.
Avem nevoie de: bucăți de fetru cât mai multe și mai colorate, vată, un ac și multă ață, o foarfecă și chef și la fel de multă răbdare.
litere_2
Luăm bucățile de fetru și le îndoim pe jumătate, după care desenăm cu un creion sau cu o cariocă forma unei litere. Sfatul meu este ca forma să fie cât mai mare, pentru a ieși la final o jucărie ce nu poate fi pierdută ușor și pentru a fi de asemenea și ușor de cusut. După ce desenăm forma, le și decupăm cu grijă, după care începem să coasem cele două părți de fetru, pe exterior (vom obține o imagine de “hand made” și este și mult mai ușor să le coasem așa) Atenție mare: trebuie să lăsăm trei-patru degete de material pentru a putea umple formele cu vată înainte să coasem dintr-o parte în alta.
La final, se lasă cu joacă educativă, asta chiar dacă nu puteți să coaseți toate literele din alfabet. Rugați-i pe cei mici să vă spună un cuvânt drag și formați-l pe acela, iar de la literele care formează cuvântul cu pricina puteți începe să construiți alte și alte cuvinte noi.
Surse foto: buggyandbuddy.com.