Avion biplan LooLeDo.com / Jucariidinlemn.com
Folositi-va intotdeauna imaginatia si fiti creativi in realizarea acestor proiecte pentru copii ! Creatia dumneavoastra sau a a copilului este originala. Materialele descrise in proiect sunt doar o recomandare. Fiti inventivi cand cautati materialele si veti fi surprinsi! Experimentati moduri noi si diferite de a imbina materialele pentru o creatie originala.Cel mai important lucru este sa va distrati!
Materiale necesare

  • 1 tub de carton lung de prosoape de hartie
  • o cutie de cereale sau o cutie oarecare de carton
  • o banda adeziva de hartie
  • o banda adeziva albastra (pentru a personaliza avionul)
  • 6 paie de baut cu curbura
  • 1 pahar mic de hartie


1. Cum se taie aripile
Incepeti prin a desena pe cutia de carton modelul aripilor si a cozii avionului. Acesta este un avion biplan, asa ca vom avea nevoie de doua aripi principale. Va puteti juca cu dimensiunile si forma lor, desenand aripile sa semene cu aripi de pasare sau de aripi dragon! Exersati inainte modelul pe hartie pentru a fi siguri ca este ceea ce va doriti.2. Suportul pentru cele doua aripi
Deoarece este vorba de un avion biplan aveti nevoie de o structura de sprijin intre cele doua aripi principale, care le va tine la distanta, dar si atasate una de cealalta in acelasi timp. Se taie patru dreptunghiuri de aceeasi dimensiune, de aproximativ 3,8 centimetri cu 8,9 cm. Apoi se rotunjesc spre interior laturile lungi, la fel ca in imagine.

3. Necesarul pentru asamblarea si crearea unei elice si a motorului
Se perforeaza sase gauri la distante egale una de alta, in peretii paharului de hartie, spre baza acestuia. Gaurile trebuie sa permita paielor sa stea fixe.Se perforeaza o gaura in centrul partii de jos a paharului, gaura care trebuei sa fie putin mai mare decat diametrul paielor.4. Inserarea paielor
Acum, trebuie doar sa se taie din cele sase paie partea din varf, curbata. Paiele taiate trebuie sa aiba aceeasi dimensiune. Se introduc paiele in gaurile laterale din paharul de hartie. Acestea sunt tevile de esapament ale motorului. Ar putea fi necesar sa le inveliti in banda in cazul in care nu isi mentin forma fiind prea maleabile. “Motorul” poate fi personalizat imbracand paharul in banda adeziva albastra. Daca doriti acest lucru, imbracati paharul in banda adeziva inainte de a insera paiele.5. Cum facem ca elicea sa se invarta?
Pentru a monta elicea se foloseste o bucata dreapta de pai pe care se infasoara banda adeziva la unul din capete, asthel incat grosimea sa fie mai mare decat perforatia. Se introduce paiul in gaura din partea de jos a paharului, cu banda adeziva in interior.

6. Adaugarea elicei!
Elicea se decupeaza din carton. Se decupeaza o perforatie in centrul ei, astfel incat sa incapa paiul si sa nu fie foarte fix. Se insereaza elicea pe ax si se verifica daca se invarte. Daca este prea fiza pe ax, se largeste perforatia elicei.

Vezi pasii urmatori!
Ne-am bucura sa postam poze cu avioanele facute de voi asa ca nu ezitati sa ni le trimiteti pe adresa de contact: hello [@] urbankid [.] ro. Spor la treaba! 😉

Acesta este un material original LooLeDo.com preluat de la prietenii nostri de la JucariiDinLemn.com care l-au tradus si adaptat.
LooLeDo.com
Jucarii din Lemn