semn de carte
Metoda clasică ar fi să tai un colț de la un plic și să-l accesorizezi cum vrei tu. În continuare vă prezint varianta complexă a semnului de carte în forma de monstruleț. E bine să fiți în preajma copiilor când fac acest semn de carte, căci unii pași sunt mai dificil de făcut.
Instrumente necesare:

  • carton colorat
  • foi în culori și cu model la alegere
  • foarfecă
  • riglă
  • creion
  • lipici

Ia o bucată de carton alb și desenează un pătrat de 6 pe 6 cm folosind rigla. În dreptul pătratului mai desenează unul, astfel încât să aibă în comun o latură și apoi încă un pătrat deasupra primului. Rezultatul ar trebuie să fie 3 pătrate în forma de litera L.
Folosind rigla, trasează o linie diagonală în pătratul de sus pornind din colțul din dreaptă sus înspre cel din stânga jos. Hașurează partea superioara (forma de triughi) pentru că această parte nu o vei folosi. Apoi trasează o linie diagonală în pătratul de jos, din dreapta, începând de la colțul din dreapta sus până în cel din stânga jos. Hașurează partea dreaptă inferioară (triunghiul format), pentru că, la fel, nu o vei folosi.
Decupează părțile hașurate pentru a obține un pătrat cu două triunghiuri atașate, unul în vârf și unul în dreapta. Acesta va servi drept șablon.

Conturează cu ajutorul modelului obținut pe hârtia colorată și decupează forma.
Trasează o linie de-a lungul pătratului pentru a uni cele două triunghiuri. Taie un pătrat din hârtia colorată cu model, puțin mai mic decât cel de 6 pe 6 cm și lipește-l de porțiunea cu pătrat a formei inițiale.
Împăturește un triunghi, astfel încât să acopere jumătatea superioara a pătratului de bază.

Aplică lipici sub cel de-al doilea triunghi (cel de deasupra pătratului) și pliază-l peste primul triunghi. Taie un triunghi din hârtie cu model, puțin mai mic decât triunghiul deja împăturit și lipește-l pe acesta.
Decupează cercuri de diferite culori și dimensiuni pentru a face ochii monstrului. Măsoară diagonala pătratului pentru a afla dimensiunea dinților pe care-i poți face, decupând în zig-zag o bucățică de hârtie albă.
Încercați și voi?
Citește mai multe despre semnele de carte pe nheilke.com.