Afis-NexT-Kids-723x1024Ca în fiecare an, Festivalul Internațional de Film NexT, care are loc între 3 și 7 aprilie, are o secțiune specială pentru copiii cu vârsta între 4 și 12 ani, cu filme destinate lor și jocuri simpatice derivate din temele sau personajele acestora.
Anul acesta NexT Kids are loc sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 11:00 la Cinema Studio și ne așteaptă cinci scurtmetraje din Norvegia, Germania, Croația, Slovacia, Italia.

Micuții spectatori, dar și părinții și bunicii ce-i însoțesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri și tehnici de desen, animație, montaj, precum și de adorabili mici actori și cântăreți. Filmele din programul de anul acesta ne povestesc cu inventivitate, emoție, tandrețe și umor despre muzică, talent, vanități, mica solidaritate împotriva ticăloșiei și despre mingile de golf din univers!

Despre filme aflați mai jos, dar până atunci avem o invitație pentru voi, de fapt două, pentru că vă invităm la un concurs cu două invitații duble pentru NexT Kids.
Lăsați-ne un comentariu la acest articol și povestiți-ne care a fost ultimul film văzut cu toată familia și marți, 1 aprilie, aflăm unde se duc cele două invitații duble.
Succes!

  • Golf All / Golf universal (Germania, 2013, 6′)

Regizor: Philipp Maas & Kim Liersch
Karli, extraterestrul cel drăguţ, care vine din sistemul stelar Kokolorion, este fără nici o îndoială un jucător de golf profesionist.

  • Lighta / Luminiţa (Slovacia, 2012, 10′)

Regizor: Andrej Gregorcok
Un beculeţ Lighta este singura sursă de lumină din încăpere, asta până când, într-o bună zi, apare un rival.

  • Shame and Glasses / Test (Italia, 2013, 7′)

Regizor: Alessandro Riconda
Mirko trebuie să facă faţă celei mai îngrozitoare temeri: purtatul ochelarilor. Este singurul fel în care poate să dea testul la şcoală, însă ce o să se întâmple dacă îl vede fata de care este în secret îndrăgostit?

  • Hidden Talent / Skriveni Talent / Talente ascunse (Croaţia, 2013, 6′)

Regizor: Miran Miošić
Un pisoiaş pe nume Bjelobrk trăieşte în Oraşul Felinelor. Este vesel, sociabil şi îi place la nebunie să cânte, dar n-are pic de ureche muzicală.

  • Fishing with Sam / Isfiske / La pescuit cu Sam (Norvegia, 2009, 6′)

Regizor: Atle Solberg Blakseth
Să pescuieşti la Polul Nord poate să fie destul de dificil. Unii au mai mult noroc decât alţii. Cei mai puţin norocoşi s-ar putea să aibă nevoie de o cu totul altă abordare.
Câștigătoarele sunt: Mihaela și Adina Tita! Felicitări și mulțumim tuturor pentru participare!