Am citit o mulțime de studii despre cum să le explici copiilor cum să se comporte cu animalele, cum să le îngrijească și cum să le iubească, însă eu cred că toți avem instinctul de a le ajuta și a le hrăni, indiferent de vârstă sau educație. Recunosc, m-am și uitat la multe filme în care cei mici se înțelegeau cu animalele, așadar tind să cred că numărul de ani este invers proporțional cu calitatea comunicării noastre cu necuvântătoarelor.
Înainte să-mi spuneți că nu e adevărat sau să râdeți de mine, lăsați-mă să vă povestesc despre câteva marmote din Alpi, din Austria, mai exact din regiunea Groslocker, care au drept prieten cu băiețel de 8 ani.
Acum 4 ani, familia lui Matteo s-a dus în vacanță în Groslocker, iar băiețelul s-a împrietenit cu mai multe marmote. Da. Animalele din reclama de la ciocolată și aceleași animale despre care știm că sunt extrem de speriate de orice, iar atunci când dintr-o minune un om se apropie de el mișcă din coadă și-și lovesc dinții, în speranța să sperie oamenii din jur. Marmotele au venit la băiețel, iar de aveți senzația că a fost doar o întâmplare, atunci trebuie să vă mai spun și că de atunci, familia lui Matteo se duce în vacanță ani de ani în Alpi, iar cel mic își petrece timpul liber alături de prietenii lui “blănoși”.
Mai multe fotografii și povestea mai pe larg le găsiți pe dailymail.co.uk.
Voi ați avut vreodată senzația că ai voștri au o comunicare specială cu necuvântătoarele?