Care este povestea din filmul Ștrumpfii

Ștrumpfii, niște pitici albaștri și drăgălași, trăiesc în pădurea fermecată, în casele lor din ciuperci în fericire și armonie.Dușmanul ștrumpfilor este vrăjitorul Gargamel și a lui pisică, Azrael. În încercarea de a scăpa de Gargamel, un grup de ștrumpfi intră într-un portal al timpului și aterizează în New York, unde încep adevăratele aventuri. Grupul de ștrumpfi este condus de Papa ștrumpf, tatăl protector și îi include pe Gusty, ștrumpful curajos cu accent de irlandez, Smurfette, singura fată din satul ștrumpfilor, Brainy, ștrumpful destept, Gouchy, cel negativist și Clumsy, ștrumpful aiurit care aduce toate problemele. Cei 5 ștrumpfi ajung în casa familiei Winslow și le dau viața peste cap, atât în rău… cât și în bine.
Filmul mi-a adus aminte pe alocuri de Gnomeo & Julieta, dar și de Toy Story, mai ales la fazele când micuții ștrumpfi ajung în marele New York unde sunt încântați de tot din jur, iar proporțiille lor sunt în contrast cu tot ce-i înconjuară.

Comic de situatie și de limbaj

Vrăjitorul Gargamel, deși este personajul negativ, face cele mai multe faze comice. Chiar și el este depășit de situație atunci când ajunge în New York, încurcând o toaletă ecologică cu un laborator, vorbind cu cerșetorii și bucurându-se de aburul care vine din canalizările orasului, pentru că, zice el, îl face să aibă o apariție misterioasă.
Eu am văzut filmul în varianta subtitrată și m-am putut bucura de limbajul savuros al ștrumpfilor. Chiar de la început, când povestitorul spune povestea ștrumpfilor m-a amuzat când am auzit “even feeling blue is a happy thing”. În plus, ștrumpfii pun “smurf” în fața majorității cuvintelor și astfel vei auzi cuvinte ca “smurfimistic”, “smurxacly” și mai tot timpul “let’s get smurfin”.
Filmul Ștrumpfii este un film pentru familie, copiii vor fi încântați de gașca veselă de ștrumpfi, dar părinții vor da ușor din picior, a nerăbdare.

Unde putem vedea filmul Ștrumpfii

Ștrumpfii 3D dublat îl puteți vedea la CinemaCity Sunplaza, Cinema City Cotroceni, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, iar Șrumfii 3D subtitrat îl puteți vedea la CinemaCity Sunplaza, Cinema City Cotroceni, Hollywood Multiplex, Movieplex, Ștrumfii digital îl puteți vedea la Cinema City Cotroceni.
Surse foto: imdb.com.