Gnomeo şi Julieta
Gnomeo şi Julieta este o interpretare a clasicei poveşti de dragoste scrise de Shakespeare, Romeo şi Julieta şi este regizată de Kelly Asbury, cunoscut pentru regia altor desene animate ca Shrek 2, Kung Fu Panda sau Frumoasa şi Bestia.
Roşii şi Albaştri – Montaque şi Capulet
Două case, una lângă cealaltă, una cu vopsită cu roşu, alta cu albastru, doi vecini aflaţi într-un conflict continuu, fiecare cu câte o grădină umplută cu pitici de grădină şi tot felul de ornamente din piatră, acesta este cadrul în care se întâmplă povestea. Deşi în povestea clasică se pune accentul pe familiile Montaque şi Capulet, în această animaţie conflictul şi, mai apoi, dragostea sunt între Roşii şi Albaştri.
Alte personaje hazlii
Ca în orice poveste, personajele principale sunt însoţite de câte un partener de nădejde, Gnomeo (James McAvoy) este însoţit de o ciupercă, care are rol de câine, iar Julieta (Emily Blunt) este dădăcită de o broască cu rol de stropitoare. Cei doi se întâlnesc, se îndrăgostesc şi, căutându-şi un loc unde să-şi petreacă timpul, ajung într-o grădină părăsită, unde-l întâlnesc pe Featherstone, un flamingo roz… din plastic cu un accent amuzant.
Gnomeo şi Julieta
În desenul animat Gnomeo si Julieta apar multe alte personaje haioase, albastrii au o serie de pitici de grădină mici şi vorbăreţi, iar în tabăra celor Roşii sunt iepuraşii care comunică dând din urechiuşe. Conflictul dintre Roşii şi Albaştri este consumat prin întrecerile cu maşini de tuns iarba, dintre Tybalt şi Gnomeo, dar lupta începe cu adevărat atunci când Tybalt îi taie căciula ţuguiată lui Benny din tabara albastră.
Desenul animat este presărat cu glume, râsete şi momente de nostalgie, dar ce este cu adevărat amuzant este sunetul pe care-l scot piticii de grădină de fiecare dată când intră în contact unul cu altul.
Coloana sonoră şi efectele speciale
Coloana sonoră este asigurată în mare parte de Elton John, iar imaginile din film, datorită culorilor aprinse, sunt demenţiale. În această animaţie veţi vedea şi multe imagini din alte filme precum Matrix, Avatar sau American Beauty, vă las pe voi să le descoperiţi.
Nu v-aş recomanda totuşi să mergeţi la 3D, întrucât efectele speciale nu sunt aşa de multe, scrisul e cam obositor şi porţi acei ochelari speciali timp de 84 de minute cam degeaba.
Gnomeo şi Julieta
În concluzie, desenul animat Gnomeo si Julieta are majoritatea ingredientelor pentru a fi o animaţie îndrăgită, în special de cei mici.
5.6/10 pe IMDB
Sursă foto: imdb.com și onlinemovieshut.com.