parinti ajutor
Să fii părinte înseamnă să fii un om împlinit și fericit, dar există momente în care aveți nevoie de ajutor! Știți voi, momentele acelea în care pe foc fierbe ciorba și copilul vrea să se joace cu voi, mașina de spălat tocmai ce a terminat și rufele trebuie scoase la uscat, la ușă sună cineva și telefonul e pe silent, dar vibrează de minute bune pe masa de la bucătărie până când îl vedeți pe gresia de la bucătărie, iar cățelul vine și îl roade, tot pe silent…
Pentru toate acestea există prieteni, bunici, unchi și mătuși care pot veni în ajutor (ca-n desenele animate când vin eroii să salveze lumea 😀 ) sunt doar 24 de ore într-o zi și nu e rușinos să ceri ajutorul cuiva pentru a sta câteva ore cu cei mici. Nici capătul lumii nu este să le spui că ai nevoie de cineva care să te ajute la cumpărturi și de bunica sau de bunicul care să-i ducă pe pitici la grădiniță, dacă ziua devine agitată încă de dimineață! Unde mai pui că este în beneficiul tuturor să ai un pic de timp și pentru tine sau să rezolvi totul în ritmul tău pentru că așa vei putea să fii mai vesel/ă atunci când ești alături de ei și, de ce nu, să ajuți la rândul tău atunci când ți se cere acest lucru!
Nu uita că și cei mici pot ajuta prin casă, nu vorbesc acum despre activități grele, dar dacă sunt destul de măricei pot să-și spele farfuria din când în când sau să șteargă praful prin casă.
Trebuie doar să recunoști că doi părinți câteodată nu sunt de ajuns… ziua are doar 24 de ore!
Voi ce spuneți? Când ați cerut ajutoru celor apropiați ultima dată?
Citiți mai multe despre cum le puteți cere ajutorul celor apropiați pe ourmommyhood.com.
Sursă foto: nosha/ Flickr.com.