timp pentru mame
De ce nu? Pentru că avem nevoie cu toții de somn și un nou început de zi atunci când cu o zi înainte nu ai făcut nimic altceva decât să speli, cureți, aduni, aranjezi și iar să speli și să cureți și să aduni, iar apoi să aranjezi poate fi unul… hmm nu tocmai fericit.
Pentru mai multe zâmbete și mai multă voie bună sunt câteva mici lucruri pe care dacă le iei în considerare este posibil să ai mai mult timp liber.
Primul ar fi ca atunci când stai acasă să te gândești la haine pe care le poți purta și atunci când dormi, dar și atunci când te joci cu cei mici sau gătești sau faci orice altă activitate care te ține departe de pat. Da, știu, sunt tare moi pijamalele și în plus mai e și sentimentul că odată ce le ai pe tine ajungi să te bucuri de somn, dar e mult mai comod așa, măcar în timpul week-end-ului. Salvezi câteva minute bune de dimineață, minute pe care le poți petrece în pat și unde mai pui că se adună și mai puține haine pentru mașina de spălat.
Șervețelele umede pot fi utile pentru atât de multe lucruri încât nici nu știu cu ce să încep. Dacă tocmai ce ai pus masa și copilul nu a ieșit în parc, deci nu e tocmai plin de microbi pe mâini, poți să folosești un șervețel cu dezinfectant, în loc să te rogi de el și el de tine doar, doar să se spele pe mâini înainte de masă.
Desenele animate nu sunt bune… în “cantități” mari. Chiar dacă veți da de mămici “model” în parc care vă spun că ai lor nu se uită NICIODATĂ la desene animate, ba chiar că nici măcar nu știu ce înseamnă un desen animat, eu nu cred că e adevărat. Și dacă e, până la urmă e treaba lor. Există desene animate cuminți, de care se pot bucura copiii din când în când… se pot bucura copiii, dar și părinții, pentru că veți avea câteva minute bune în care nu aveți ce jucării să strângeți de pe jos.
Apropo de jucării, lăsați-le și pe jos, pe mobilă, pe televizoare… nu vor fi niciodată aranjate fix așa cum vreți voi și vă asigur că atunci când le veți pune în cutia lor, fix atunci vor vrea cei mici să se joace cu acea jucărie care se află la fundul cutiei, deci o va răsturna pentru a se bucura de ea. Cu puțină atenție, cât să nu călcați pe ele când sunt aruncate-n toată casa puteți să vă prefaceți că toate jucăriile sunt la locul lor. 😀
Voi ce sfaturi aveți pentru mămicile care vor să le facă pe toate și să aibă și timp pentru ele?
Citiți mai multe sfaturi despre cum puteți câștiga timp pe huffingtonpost.com.
Sursă foto: timatymusic/ Flickr.com.