Povestea Asociației Benefacto a început cu o vizită la Centrul de Plasament Cehu Silvaniei din județul Sălaj, urmată de un simplu mail între prieteni. Din lipsa banilor, copiii de aici primeau scutece de unică folosință o singură dată pe săptămână, în rest fiind schimbați cu scutece din pânză, ce nu erau deloc confortabile și care le provocau răni. Adulții la care a ajuns mail-ul s-au mobilizat și de mai bine de doi ani cei mici primesc nu doar scutece, ci și haine și încălțăminte și jucării sau multe alte lucruri care vin în ajutorul lor.
În centrul de la Cehu sunt acum 102 copii, mai mari sau mai mici. Într-o singură lună cei 40 de micuți de până la 3 ani au nevoie de 106 baxuri de scutece de unică folosință. Asta înseamnă aproximativ 4.000 de lei, bani care se strâng de cele mai multe ori de la adulții cu inima mare, de la companiile care vor să sponsorizeze viitorul copiilor, toate cu ajutorul Asociației Benefacto.

Cum UrbanKid.ro nu există fără voi, părinții faini și veseli, așa nici asociația nu există fără adulți cu sufletul mare și cu dorințe și mai mari. Poate că mulți știți despre asociația și ce face ea, dar sunt convinsă că printre voi există și unii care vor să ajute, dar până acum nu au avut “soluția” așa că vă povestesc mai jos cum putem da o mână de ajutor și cum putem oferi zâmbete sincere copiilor din centrul de plasament.
Cei mici așteaptă donații de scutece, dar și cărți, haine sau jucării. Pe site-ul Asociației Benefacto există mai multe proiecte în derulare (de exemplu cel prin care se completează biblioteca din centrul de plasament) și mai multe modalități prin care putem ajuta micuții (cum ar fi donarea celor 2% din impozitul pe venit care a fost deja reținut pe anul trecut). Sunt pași mici pe care dacă îi facem se transformă într-o călătorie importantă cu scopul de a ajuta.
Ce putem face mai exact?

  • Căutați prin bibliotecă și oferiți cărțile pe care le-ați citit copiilor (aviz și librăriilor online care pot dona câteva volume)
  • Luați jucăriile vechi sau cele pe care ai voștri nu le mai folosesc și oferiți-le celor care se vor bucura de ele,
  • Căutați prin haine, sunt convinsă că aveți multe pe care nu le-ați purtat niciodată,
  • Completați declarația de venit și donați cei 2% asociației care aduce zâmbete copiilor.

Dăm o mână de ajutor? Cât mai multe share-uri la articol și informația ajunge la cine trebuie.