Sambata, 10 decembrie, Editura Lizuka Educativ lanseaza in premiera in Romania, colectia de 4 carti Seria Kate Hosford. Parte a programului de responsabilitate sociala al editurii, colectia este publicata in parteneriat cu Asociatia Atelierul de Zambete. 10% din incasari vor merge catre proiectul de educatie parentala al Asociatiei, “8 Pasi spre Copilul Tau “, destinat grupurilor vulnerabile. Lansarea va avea loc in cadrul “Orei de povesti” de la Biblioteca Ion Creanga, sambata 10 decembrie incepand cu ora 11:00.
Sanda Watt, traducatoarea cartilor din Seria Kate Hosford, va lectura cartea “Eu si infinitul“, iar Selma Dragos, regizor de teatru pentru copii, va povesti cu cei mici despre infinit si ale sale taine.
Eu si infinitul este cartea care o incurajeaza pe mica eroina Uma sa caute raspunsul la intrebarea „La ce te gandesti cand spui infinit?”, atat singura cat si cu ajutorul prietenilor. Desi va gasi nenumarate variante, in final micuta va reusi sa cuprinda infinitul intr-o discutie cu bunica sa.
Mare petrecere de ziua mea ne face cunostinta cu Annabelle, cea care isi doreste sa-si serbeze ziua de nastere pe Luna. Povestea o poarta pe eroina printre stele, dar petrecerea se sfarseste dezastruos. Fetita depaseste esecul si in anul urmator construieste o corabie de pirati in gradina parintilor, pentru o noua petrecere de ziua ei.
Marele coc ne-o prezinta pe tot pe Annabelle cautand sa-si creeze un stil personal si original. In versuri amuzante, pastrand aceeasi perseverenta ca in volumul precedent, fetita isi construieste un coc maret, cu ingredinte din bucatarie. Cand acesta se prabuseste, cere ajutorul mamei si in final reuseste sa dea tonul modei la scoala.
La masă cu acrobatii este cartea care imbie la festin si cei mai mofturosi copii. Bucatarul circului destainuie meniul, preferintele, restrictiile si mofturile culinare ale artistilor. Cu rime dulci si versuri condimentate, cartea lasa gura apa cititorilor de toate varstele.

Proiectul de educatie parentala al Asociatiei Atelierul de Zambete, “8 Pasi spre Copilul Tau ” vizeaza participarea asistentilor maternali, a educatorilor din centrele de plasament, a persoanelor care au copii in plasament si a mamelor din centrele maternale la Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei, program centrat pe relatie. Acesta ii ajuta sa inteleaga mai bine nevoile copiilor si sa dezvolte, in siguranta, o relatie de atasament. O astfel de relatie fundamenteaza, pentru copii, dezvoltarea empatiei, a stimei de sine, a relatiilor bune cu adultii si copiii, a abilitatii de gestionare a emotiilor, a bunatatii si blandetii.
Cele patru carti pot fi gasit si online pe Librarie.net.