Nu știu dacă vă mai aduceți aminte, dar vă dau eu link către un articol mai vechi în care vă povesteam despre faptul că băiețeii nu trebuie îmbrăcați doar în albastru și verde, iar fetițele în roz sau roșu.
Deși mi-aș fi dorit ca lucrurile să se fi schimbat de atunci (a trecut totuși un an și ceva) din păcate încă mai sunt martora a fraze de tipul: aaa, e băiat, doar are căciula albastră!
Ideea a fost dusă și mai departe de un nou catalog de jucării scos pe piață în Suedia care a schimbat un pic rolurile și a vrut să scoată în evidență complexitatea oamenilor, respectiv a… oamenilor mici. Așa se face că Spiderman a fost pozat în timp ce împinge un cărucior pentru copii și o fată este fotografiată la volanul unei mașinuțe de curse de jucărie 🙂 Ba mai mult decât atât, CEO-ul companiei de jucării a declarat că este timpul să trecem peste vechea gândire și să fim deschiși.
Și acum să aruncăm un ochi în parcurile noastre și să ne aducem aminte cum dacă o fetiță se joacă cu un camion în groapa cu nisip atrage câteva priviri uimite… să fim serioși… eu când eram mică preferam mașinuțele de jucărie în locul păpușilor și dacă aș fi găsit un partener de joacă ce ar fi fost de acord să facem schimb și să mă lase să mă joc cu mașinuțele lui eram cea mai fericită. Pentru că da… din păcate “nu se cuvenea ca o fată să aibă camioane și mașini de poliție” așa că mă alegeam cu păpuși îmbrăcate în roz, care aveau părul lung și blond de cele mai multe ori.
Oare nu e asta o limitare a universului copiilor? A dorințelor celor mici și, deci, în timp, a creativității lor?
Cele de mai sus sunt niște întrebări retorice, dar sunt curioasă dacă fetițele voastre se joacă cu mașinuțe și băiețeii voștri au păpuși sau jucării roz sau căsuțe pentru păpuși?
Sursă foto: thelocal.se.