Ce faci când abia ai aflat că ești însărcinată?
Îți suni toți prietenii și rudele care nu uită să te întrebe, la finalul discuției, ce îți dorești? Băiețel sau fetiță? Sau gemeni? Și știm și noi că toate aceste întrebări au un singur răspuns: „Nu contează asta, doar să fie sănătos!” Dar știm și că te macină întrebarea și cu greu îi faci față când vine vorba de a face testul să vezi care este sexul copilului.
Bine și după ce ai aflat și asta stai pe gânduri câteva minute și… fugi prin magazine. Că doar camera copilului nu se renovează singură și nici hăinuțele nu vor veni pachețele, pachețele fără să fie comandate de nimeni înainte, nu?
Eh, aici am vrut să ajungem. Mămicile care încă nu știu dacă vor avea băiețel sau fetiță știu una și bună: galbenul e culoarea care le salvează din orice situație. Pe de altă parte, mămicile care știu deja sexul celui din burtică încep deja să cumpere accesorii, bluzițe, scutece textile sau mobilă – toate albastre sau roz.
Concluzia e simplă  – albastru și roz și, din când în când, galben!
Bine, știm și noi că deja a devenit o tradiție să vezi fetițele în roz din cap până în picioare și băiețeii cu albastru de la căciuliță până la încălțăminte, numai că ne întrebăm și noi “Oare e atât de grav ca o fetiță să aibă o rochie albastră? Ori un băiat să fie îmbrăcat într-o bluză roz? Sau un costum verde? Ori o pelerină de ploaie portocalie? Ce ați spune de o geacă mov? Dar de niște mânuși bej?”
Curcubeul nu este format numai din albastru și roz! Atunci de ce să ne limităm la cele două culori pentru universul colorat al micuțului nostru?
Voi ce culori ați ales pentru hainuțele prichindelului?

Sursa foto: The Pink & Blue Project.