Citeam un text despre fotografiile din timpul nașterii și mi-am adus aminte de câteva discuții destul de lungi purtate cu niște mămici pe aceeași temă. În ultima lună, două mămici mi-au spus că au dorit doar fotografii din timpul nașterii, ci chiar o filmare pe durata întregului “proces”, ca să-i zicem așa.
Pentru că nu am putut să nu iau la “despicat firul în patru” am mai întrebat câteva mămici despre ce cred ele cu privire la imortalizarea momentului.
Andra spune că s-a gândit la asta, ba chiar a vorbit cu un fotograf, dar că în cele din urmă a renunțat la idee, dar nu pentru că așa a vrut ea: “M-am gândit la filmare, asta după ce îmi povestea o prietenă că ea a filmat tot, dar, pentru că nu am născut la un spital privat nu mi-a fost permis. Adevărul este că eu cred că dacă insistam reușeam să aduc măcar o cameră fixă într-un colț, fără o persoană care să și filmeze, dar la câte am avut pe cap atunci am lăsat-o baltă. Acum parcă îmi pare rău, a fost fost un moment magic pe care doar eu mi-l aduc aminte și, deși amintirea nu se va estompa niciodată, aș fi vrut să revăd din când în când cum a venit fiul meu pe lume”
Irina povestește că nu are o filmare, dar are o mulțime de fotografii: “Eu am născut acum 7 ani și am fost la un spital privat unde chiar doctorița mea m-a întrebat dacă vreau să-mi dea ea o cameră foto mai performantă pe care să o folosească soțul meu. Acum stau și mă uit la poze cel puțin o dată la câteva luni și mă minunez”
Ruxandra, mămică de fetiță de doar un anișor râde cu lacrimi povestind că “Eu am ales nașterea naturală și, cum totul a decurs minunat, am și reușit să nasc așa cum am vrut. Am vorbit înainte cu viitorul tătic, ne-am cumpărat din timp o cameră video performantă, am dat o căruță de bani pe ea, am făcut chiar teste acasă ca să nu ne prindă nepregătiți, să filmeze fiecare mișcare, să nu uităm nimic. Numai că în timpul nașterii el a fost atât de emoționat încât a uitat să apese pe butonul de record, așa că a stat cu ea în mână tot timpul, dar fără să înregistreze nimic. Și-a dat seama la final că nu a filmat nici măcar o secundă”
Voi aveți fotografii sau înregistrări din timpul nașterii?
Sursă foto: d:space/ Flickr.com.