La 14 ani Jacob Barnett ne învață multe lecții, cea mai importantă, după mine, fiind că singurul de care trebuie să te temi în viață ești chiar tu.
La 2 ani Jacob a fost diagnosticat de mai mulți specialiști cu o formă gravă de autism. Acum, după 12 ani, el are IQ-ul mai ridicat decât al lui Albert Einstein, spun specialiștii. Nu doar atît, el lucrează la o proprie teorie a relativității, teoretie care îi poate aduce Premiul Nobel. Repet are 14 ani.
Cum s-a întâmplat asta? Atunci când a fost diagnosticat cu autism, micuțul a fost dus de către părinți la terapie, însă sistemul de educație nu făcea decât ca el să se închidă și mai mult în el. Acela a fost momentul în care mama sa și-a luat inima în dinți și a luptat împotriva sistemului și a decis să-și educe singură copilul, în ciuda faptului că specialiștii o sfătuiau contrariul. Kristine, mama lui Jacob, spune că este foarte greu să lupți împotriva a ceea ce specialiștii din domeniu spun că este spre binele propriului copil, dar acum nu regretă nimic.

La 11 ani Jacob avea un IQ de 170, adică era pregătit să urmeze cursurile unei facultăți, în prezent, băiatul studiază la Universitatea Purdue din Indianapolis și, așa cum spuneam și mai sus, lucrează la o teoretie a relativității.
Dați click pe play la prezentarea lui Jacob Barnett de la TEDxTeen: