Planifici următoarea vacanță cu copiii? Îți dorești să mergeți undeva în străinătate de data aceasta, iar alegerea destinației te cam pune în dificultate? Te înțelegem. Adevărul e că vacanțele în familie necesită o și mai mare atenție acordată detaliilor, pentru a te asigura că se va simți toată lumea bine.

De aceea, este esențial să optezi pentru o destinație de care să se poată bucura din plin și copiii, și nu doar adulții, dar și pentru un resort family-friendly.

În articolul de azi îți recomandăm o destinație foarte populară, situată în nordul Africii. Este vorba despre o țară cu plaje superbe, cu un relief diversificat, cu o istorie bogată, cu o gastronomie delicioasă și, cum altfel, o țară care pune la dispoziția familiilor cu copii o mulțime de activități pe placul celor mici.

Ne referim la Tunisia, o destinație aleasă de numeroase familii cu copii. Te întrebi, însă, ce puteți face aici în afară de a vă bucura de vremea splendidă? Mult mai multe lucruri decât crezi! Iată doar câteva dintre acestea:

Plimbări cu cămile în deșert

În Tunisia, excursiile ghidate în deșert se numără printre cele mai solicitate activități de către turiștii care își doresc să aibă parte de aventuri inedite.

Majoritatea copiilor, la fel ca adulții, vor fi extrem de încântați de o plimbare cu cămilele în deșert, mai ales dacă aceasta va fi prima lor experiență de acest gen. Ba chiar s-ar putea să aveți parte de o excursie foarte distractivă, în funcție de „comportamentul” cămilelor cu care vă veți plimba și, bineînțeles, de ghidul care se va ocupa de călătoria voastră. Vestea bună e că oamenii locului sunt foarte prietenoși cu copiii și au, așadar, o abordare pe măsură.

Băi în piscină și în mare

Tunisia este apreciată în rândul turiștilor de pretutindeni pentru plajele sale exotice, cu peisaje feerice, extrem de îngrijite, așa cum sunt Djerba și Hammamet.

Mai mult decât atât, în Tunisia există numeroase resorturi care oferă facilități premium, iar multe dintre ele sunt perfecte și pentru familiile cu copii. De exemplu, Royal Thalassa Monastir, un resort de lux de 5 stele, amplasat în zona turistică Skanes-Monastir și înconjurat de o vegetație surprinzătoare, este prevăzut cu 3 piscine, dintre care una exterioară pentru copii.

Așadar, atunci când planifici sejurul în Tunisia, asigură-te că optezi pentru o unitate de cazare care oferă facilități potrivite și pentru cei mici. Te poți orienta chiar către una care organizează diferite evenimente și activități distractive pentru copii. În acest mod, ai garanția că micuții tăi nu se vor plictisi nicio clipă!

Vizitarea obiectivelor turistice

Tunisia impresionează nu doar prin plajele și peisajele sale feerice, ci și prin istoria bogată, pe care atât voi, adulții, cât și cei mici meritați s-o descoperiți. Amfiteatrul El Djem, Muzeul Bardo, Mănăstirea Ribat sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care îți recomandăm să le incluzi pe listă.

Atenție, însă: este foarte important să știi cum planifici vizitele la astfel de obiective, astfel încât ele să nu se transforme într-o activitate plictisitoare, obositoare. Copiii își pot pierde răbdarea la un moment dat, ba chiar li se poate face foame dacă vrei să bifezi pe listă prea multe obiective într-un timp prea scurt – cum ar fi într-o singură zi.

Sperăm că informațiile din articolul de azi te vor ajuta să planifici un sejur în Tunisia ca la carte. În final, îți reamintim să te orientezi către un resort family-friendly, astfel încât vacanța să fie o experiență fericită pentru adulți și copii deopotrivă.

Călătorie plăcută!