Ceasurile inteligente sunt tot mai apreciate în rândul persoanelor active, chiar și a celor care nu urmează planuri stricte de antrenamente fizice. Monitorizarea pașilor, a consumului de calorii sau, pur și simplu, preluarea mesajelor și a apelurilor de pe telefon pe ecranul ceasului sunt doar câteva dintre motivele pentru care smartwatch-urile sunt la mare căutare.

Și totuși, când ne gândim la aceste gadget-uri le asociem adesea cu stilul sport; poate fi un ceas inteligent elegant, astfel încât să se potrivească unor ținute, gusturi și ocazii mai pretențioase?

Designul, un factor decisiv în alegerea accesoriilor

Pe lângă funcționalitățile oferite, alegerea unui ceas smart trebuie să se bazeze și pe criterii legate design. Când investești într-un device de acest tip, cel mai probabil vrei să îl porți în fiecare zi, de aceea el trebuie să facă parte din stilul tău de viață și, implicit, să-ți completeze vestimentația într-un mod armonios. Deși modelele cu curea sport sunt foarte atractive și foarte căutate, un astfel de model nu va fi ceea ce ai nevoie dacă jobul tău presupune o ținută office; din fericire, există o mulțime de smartwatches bărbătești cu aspect elegant, care se potrivesc inclusiv cu outfiturile business, cât și cu cele de ocazie.

Cum alegi un smartwatch elegant?

Dacă ești în căutarea unui smartwatch elegant, nu te limita doar la modelele cu curea metalică sau din piele. Deși acestea sunt, într-adevăr potrivite unei persoane care adoptă frecvent un stil vestimentar clasic, trebuie să știi că există și modele cu curea din silicon care pot adăuga o notă de rafinanement ținutelor. Samsung Galaxy Watch Active este un exemplu relevant în acest caz.

De asemenea, dacă preferi stilul clasic în materie de haine și accesorii, orientează-te către modelele de ceasuri inteligente cu design minimalist și stai departe de cele cu elemente proeminente. Iată ce variante poți alege:

Asus Zen Watch

Asus Zen Watch este un model unisex, disponibil în două dimensiuni. Ceasul reprezintă o  opțiune excelentă pentru purtarea în diverse ocazii, deoarece poate fi accesorizat cu diverse curele confecționate din cauciuc, oțel, piele (chiar și decorate cu pietre Swarovski!), tocmai pentru a se preta unor ocazii diverse.

Asus Zen este un ceas cât se poate de versatil; în funcție de cureaua aleasă, acesta poate fi purtat într-o varietate de ținute. Grație designului minimalist, acesta este o opțiune excelentă pentru ținutele formale, deoarece accesoriul nu va domina încheietura sau vestimentația purtătorului.

Apple Watch

Apple Watch își domină, de departe, concurența, excelând în ceea ce privește estetica. Device-ul este disponibil în două dimensiuni (respectiv 38 mm și 42 mm), ceea ce face ca el să se încadreze în categoria accesoriilor unisex. Poate fi purtat într-o mulțime de look-uri diferite, datorită numeroaselor modele de curele interschimbabile existente pe piață. Dacă optezi pentru un astfel de ceas, trebuie să știi că acesta va arăta foarte bine cu un costum modern, cu croială slim. Designul elegant și liniile curate se asortează perfect cu reverele subțiri și cu pantalonii care urmează fidel linia corpului.