Căștile bluetooth reprezintă noua generație de căști ce vor înlocui în scurt timp modelele clasice, care se conectează prin cablu la dispozitivele de redare. Sunt mult mai comode datorită lipsei cablului, permit mai multă libertate de mișcare și pot fi folosite în timpul unor activități care făceau foarte dificilă utilizarea modelelor clasice. 

Fiind vorba de niște accesorii hi-tech, iubitorii de tehnologie s-au declarat imediat fani ai căștilor bluetooth, iar pe baza preferințelor acestora am realizat un top al celor mai bune modele.

Jabra Elite 65t

Au o greutate de doar 14,3 grame și difuzoare de 6 milimetri, însă calitatea sunetului este ireproșabilă. Izolează foarte bine zgomotul ambiental, dar cu ajutorul unei funcții disponibile în aplicația care se instalează pe smartphone poți seta chiar tu nivelul de sunet ambiental pe care vrei să îl auzi în căști. Un alt atu este rezistența la praf și umezeală, însă pentru modelul cu rezistență sporită și la transpirație trebuie să plătești ceva în plus. Fiind vorba de căști in-ear, în pachet vei găsi trei perechi de dopuri diferite astfel că le poți alege pe cele care se potrivesc cel mai bine în urechea ta, pentru a nu-ți crea disconfort.

Cu aceste căști poți asculta muzică, dar poți efectua și apeluri telefonice, fiecare cască fiind dotată cu două microfoane. Sunt compatibile atât cu dispozitivele cu Android și iOS, iar durata totală de viață a bateriei este de 20 de ore.

Skullcandy Indy

Căștile Skullcandy sunt cunoscute printre iubitorii de tehnologie datorită modelelor în culori vii, însă de această dată vorbim de un model mai serios. Indy au o greutate de 10,5 grame și difuzoare de 6 milimetri, de această dată producătorii renunțând la culorile aprinse în favoarea unui negru lucios care arată foarte bine.

Cu o durată totală de viață a bateriei de 16 ore, Skullcandy Indy vin cu un sunet clar și puternic și o izolare fonică excelentă. Unii utilizatori s-au plâns însă că bass-ul este prea puternic și eclipsează celelalte game de sunete, însă alții sunt încântați de asta și spun că  aceasta este o caracteristică distinctivă a căștilor Skullcandy. Mai trebuie precizat că sunt rezistente la praf și transpirație și rămân conectate pe o rază de 10 metri în apropierea dispozitivului.

Apple AirPods 2

Spre deosebire de modelele menționate anterior, Apple AirPods 2 sunt compatibile doar cu sistemele de operare iOS, cum lesne se poate înțelege. Au doar 4 grame și o durată totală de viață a bateriei de 29 de ore. În plus față de modelul anterior AirPods 2 au încărcare wireless și se conectează mai rapid. Fanii Apple sunt însă ușor dezamăgiți că designul este identic cu prima versiune, iar calitatea sunetului nu s-a îmbunătățit semnificativ. Un alt motiv de nemulțumire este acela că pentru carcasa de încărcare wireless se plătește suplimentar, nefiind inclusă în prețul căștilor.

Samsung Galaxy Buds Plus

Reprezintă varianta îmbunătățită a căștilor Galaxy Buds lansate în 2020, iar ca plusuri care se remarcă de la bun început trebuie menționată durata de viață mai lungă a bateriei. De cealaltă parte, la capitolul defecte, cei mai mulți utilizatori au menționat lipsa anulării zgomotului, căștile neavând nici măcar capacitatea de a reduce zgomotul ambiental. Cu toate acestea sunt ideale pentru a asculta muzică și a viziona filme. 

Dacă te-ai hotărât să îți cumperi o pereche de căști bluetooth, primul detaliu la care trebuie să fii atent este calitatea sunetului. Apoi, contează foarte mult și durata de viață a bateriei, iar aici trebuie să ții cont atât de bateria căștilor, cât și de cea a carcasei, dar și de timpul necesar pentru reîncărcare. Confortul, ușurința în utilizare și designul căștilor sunt alte trei elemente pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți alegi modelul potrivit.