Tehnica de îndreptare a părului cu ajutorul căldurii a apărut undeva la sfârșitul secolului al XIX-lea, ca un răspuns la încercările anterioare de utilizare a produselor chimice distructive. Unul dintre cele mai bune dispozitive, care a cunoscut o evoluție destul de rapidă, este placa de îndreptat părul. Acest accesoriu de îngrijire personală folosit la scară largă a devenit aproape un standard în materie de frumusețe pentru că are o putere ridicată și capacitatea de a îmblânzi chiar și buclele crețe și foarte dese. Aparatele disponibile pe piață sunt foarte versatile și oarecum similare, însă există suficiente detalii mărunte care fac diferența între un produs mai slab și unul bun. Iată de ce trebui să ții cont ca să alegi o placă potrivită pentru părul tău:

Acordă atenție tipului de placă

Dacă te confrunți cu un păr rebel care nu se lasă ușor convins să se aranjeze așa cum trebuie, placa de păr îți va fi de mare ajutor. Totuși, ca să te bucuri de coafuri elegante ai nevoie de un produs de bună calitate, confecționat dintr-un material care nu deteriorează firul de păr. În cazul în care te-ai decis să-ți cumperi o nouă placă de păr, ai de ales între accesorii cu înveliș din metal, sticlă termorezistentă, ceramică, titan sau turmalină. Care sunt diferențele între ele?

Produsele din metal sau sticlă au un timp de încălzire mai mare, însă nu sunt la fel de eficiente ca alte opțiuni. Plăcile din ceramică sunt unele dintre cele mai populare, se încălzesc rapid și uniform, au o suprafață netedă și se potrivesc oricărui tip de păr. Titanul, un material mai scump, se recomandă în special părului creț sau greu de coafat pentru că atinge temperaturi foarte înalte. Plăcile cu turmalină sau ionice reprezintă cea mai nouă inovație din domeniu. Acest material semiprețios produce mai mulți ioni negativi decât pozitivi, reduce frecarea, ajută la îndreptarea rapidă a părului și elimină energia statică, așa că părul nu se va electriza.

Ia în considerare forma și dimensiunea aparatului

Aproape toate plăcile de îndreptat părul folosesc un design de tip clește, doar că cele care au marginile rotunjite sunt foarte ușor de folosit, iar plăcile cu margini drepte oferă mai multă eficiență. Ia în calcul și la dimensiunea produsului. Un model ale cărui plăci sunt late, de 2-2.5 centimetri, sunt potrivite pentru părul scurt, în timp ce variantele care depășesc 3-5 centimetri sunt indicate părului mediu, iar cele de 5-7 centimetri părului lung.

Ai grijă la reglarea temperaturii

O placă de îndreptat părul de calitate îți va permite să reglezi temperatura de încălzire în funcție de necesitățile părului tău. De exemplu, firul de păr gros poate avea nevoie chiar și o temperatură de peste 200 de grade Celsius ca să poată fi modelat în mod corespunzător, dar dacă ai o podoabă capilară subțire și fragilă nu trebuie să folosești o temperatură mai mare de 90 de grade Celsius pentru că-ți vei deteriora părul. Așadar, această caracteristică este foarte importantă pentru că nu știi cum se comportă părul tău și poți experimenta mai multe temperaturi până vei observa la care ai rezultate foarte bune.

Nu neglija funcțiile plăcii de îndrepta părul

Printre cele mai importante funcții pe care trebuie să le aibă o placă bună pentru îndreptat părul se află oprirea automată, încălzirea rapidă și ionizarea. Acestea te ajută în sporirea confortului și a siguranței în utilizare, dar și la obținerea unui păr lucios, mătăsos și sănătos.

Dacă alegi un produs de calitate, îți va fi foarte simplu să-ți întinzi părul și să-l aranjezi după bunul plac. Mai mult, vei putea utiliza aceeași placă foarte mult timp și să obții rezultate ireproșabile de fiecare dată. Ține cont de aceste lucruri când alegi o placă de păr și cu siguranță vei găsi un aparat care să corespundă nevoilor tale.