Smartphone-ul este un gadget pe care cu toții îl folosim de câteva ori pe zi. Prețul unui telefon inteligent nu este chiar mic, iar pentru a-și merita banii investiți este important ca dispozitivul să fie într-o stare bună de funcționare pe o perioada lungă de timp. Din păcate, există utilizatori ce se rezumă doar la achiziționarea și folosirea telefonului, fără a se preocupa de protejarea și prelungirea duratei de viață a acestuia.

Este, însă, important să știi că este ușor să-ți întreții smartphone-ul și să-l protejezi împotriva defecțiunilor, dar și a uzurii premature. Așadar, te vei bucura mai mult timp de el. Citește în continuare care sunt cele mai simple și eficiente metode de a-ți întreține telefonul mobil.

1. Folosește o husă 

Nu de puține ori, telefoanele se strică atunci când suferă șocuri mecanice fie în urma lovirii de obiecte dure, fie a scăpării accidentale din mână sau de pe birou. Pentru a evita astfel de situații, ia măsuri de precauție și folosește-ți dispozitivul cu mare atenție. Cel mai bine este să-ți procuri o husă compatibilă cu smartphone-ul tău (găsești huse Samsung S20 ultra de la 19 lei, însă și carcase pentru orice alt model de telefon).

Folosirea unei huse este cea mai la îndemână metodă de protejare a aparatului, fiind mult mai avantajoasă decât eventuala înlocuire a ecranului spart sau chiar a telefonului. Mai mult, oferta de carcase este una foarte bogată, așadar găsești numeroase articole pentru toate gusturile și buzunarele.

2. Aplică o folie de protecție pe ecranul telefonului

Zgarieturile de pe display reprezintă o mare bătaie de cap, în special pentru cei ce-și țin dispozitivul în buzunar, poșetă sau servietă, alături de alte obiecte dure, precum cheile sau mapele. Achiziționează o folie de protecție care se montează foarte ușor, are un preț accesibil, este deosebit de rezistentă și nu afectează experiența utilizării smartphone-ului. În cazul în care, totuși, folia se zgârie, o poți înlocui lejer, iar dispozitivul tău va arăta iarăși ca nou.

3. Evită temperaturile extreme

Ferește-ți telefonul, pe cât posibil, de mediile cu temperaturi extreme. De exemplu, fiindcă soarele și temperaturile ridicate pot să dăuneze dispozitivului, atunci când ești pe plajă, nu-l lăsa în bătaia directă a razelor.

În prezent, telefonul mobil este un aparat indispensabil în societatea modernă, acesta devenind chiar un simbol al statutului social. Prin urmare, este esențial ca smartphone-ul să arate ireproșabil, să nu prezinte zgârieturi și crăpături, să funcționeze fără probleme, iar bateria să țină cel puțin o zi. Din fericire, punând în aplicare sfaturile de mai sus, telefonul tău poate fi funcțional ani buni de la cumpărare.