Viața cu copii nu e nici pe departe plictisitoare, mai ales prin prisma faptului că cei mici, în general, sunt curioși și foarte îndrăzneți. Din acest motiv chiar și piesele de mobilier trebuie să fie alese cu grijă, deoarece pentru copii acestea devin obiecte de joacă, trasee de cățărare sau mai bine zis adevărate parcuri de distracție. 

Discutăm în cele ce urmează despre piesele de mobilier care se potrivesc cel mai bine familiilor cu copii, astfel încât aceștia să se bucure pe deplin de aventură, dar și de siguranță. 

Fotolii colorate, confortabile

Copiilor le plac fotoliile, deoarece acestea sunt ușor de escaladat, dar sunt și moi, călduroase și confortabile, adică numai bune pentru un strop de relaxare după o rundă de joacă. 

Din fericire și pentru părinți, fotoliile aduc beneficii la nivel de confort, iar în plus fotoliile, mai ales cele moderne, sunt ușor de curățat și de întreținut, chiar și în ipoteza unor mici accidente în ceea ce privește petele de mâncare sau suc. 

Modelele variate pe care poți sa le vezi aici aduc, de asemenea, si un strop de culoare în casa ta, drept pentru care fotoliile sunt perfecte pentru o casa cu copii, deoarece acestea se vor integra perfect în peisajul uzual. 

Fotoliile îți vor oferi posibilitatea să adaptezi decorul în funcție de preferințe și, pentru că aceste produse nu au muchii foarte ascuțite și nici nu au textură dură, ele nu vor reprezenta niciun pericol pentru copiii care, cu siguranță, le vor utiliza.

Canapelele în diferite forme și culori

O canapea este întotdeauna un mod bun de a decora o casă, mai ales dacă în acea casă locuiesc și copii. Canapelele se întrețin cu ușurință, atât prin curățare zilnică și aspirare, cât și prin programe de curățare, cum ar fi, spre exemplu, cele puse la dispoziție de către firmele specializate de curățenie.

Cu toate acestea, va trebui să fii atent atunci când alegi canapeaua potrivită, deoarece culorile foarte deschise s-ar putea să se murdărească destul de repede, dat fiind faptul că se vor juca și copiii pe ele și în preajma lor, așa că ar fi o idee bună să apelezi la culori mai închise sau la nuanțe care să nu pară murdare după foarte scurt timp.

De asemenea, ai putea lua în calcul și folosirea unei huse de protecție pentru canapea, deoarece atunci când o vei curăța nu va mai trebui să repeți procesul pentru toată canapeaua, ci doar pentru husa de pe ea. 

Singurul inconvenient al folosirii husei este acela că găsești destul de greu nuanțe de huse care să se asorteze cu restul decorațiunilor camerei, drept pentru care va trebui să alegi variantele ”la comandă” de huse pentru canapea.

Fotolii de tip bean bag

Pentru a crea spații de relaxare, dar și spații estetice, atât pentru adulți cât și pentru copii, fotoliile de tip bean bag sunt o soluție foarte accesibilă. Copiii adoră să se cuibarească în locuri confortabile pentru a urmări un film sau desenele preferate, așa că îți va fi ușor să îi mulțumești atunci când le vei prezenta noile fotolii.

În plus, fotoliile de acest tip plac foarte mult și adulților, deoarece sunt confortabile tocmai datorită umpluturii care te ajută să te relaxezi pe deplin, ca pe un nor propriu de visare. 

Biblioteci modulare de mici dimensiuni

În loc să optezi pentru mobilă înaltă, din lemn masiv, ar trebui să ai în vedere corpurile modulare de tip bibliotecă, în care vei putea pune atât cărți, cât și jucării sau decorațiuni. Pe lângă faptul că bibliotecile uzuale și-au mai pierdut din farmec, fiind înlocuite de cele moderne, mobila foarte înaltă și greoaie poate fi și un pericol pentru copii, mai ales dacă aceștia sunt obișnuiți să escaladeze lucrurile. 

Alegerea pieselor de mobilier pentru o casă în care locuiesc și copiii nu este dificilă, mai ales dacă iei în calcul considerentele de siguranță, alături de cele estetice. Asigură mobilierul înalt, asortează delicat și nu uita să ai în vedere mereu și faptul că acolo unde sunt copii, vor exista și mici accidente.