Înainte să ai întâlnirea cu bebe ar trebui să știi exact de ce obiecte ai nevoie în primele luni de viață ale bebelușui, pentru a putea achiziționa toate cele necesare din timp. După ce puiul tău a venit în familie îți va fi mult mai dificil să mergi să achiziționezi toate acestea. Așadar, o listă cu tot ceea ce puiul tău are nevoie, făcută din timp te poate salva de un eventual stres atunci când ai nevoie de ele dar și de bani scutiți. Iată o listă cu cele mai elementare lucruri de care ai nevoie pentru bebelușul tău în primele luni de viață.

Haine

Pentru că bebelușii cresc foarte repede nu te arunca să îi cumperi foarte multe haine, la început dar nici pe cele fancy care îți iau ochii. Hainele în primele luni de viață trebuie să fie cât mai simple pentru a-ți ușura și ție munca dar și pentru confortul noului născut.

Așadar trece pe listă 2-3 pijămăluțe, 6-8 body-uri, 2 salopete mai groase dacă acesta s-a născut în sezonul rece și 6 subțiri, căciulițe, botoșei și mănuși. Pentru a-ți fi foarte simplu să îl schimbi alege body-uri cu gâtul cât mai larg dar și capse între piciorușe.

Obiecte de igienă 

De aceste obiecte vei avea nevoie încă din primele zile de viață ale puiul tău, așadar ar trebui să le ai în casă deja când te vei întoarce de la spital.

Un articol indispensabil pentru a-l putea îmbăia este cădița de baie, care este bine să fie dintr-un material de calitate dar și să aibă o suprafață antiderapantă. Aici ai variante între cădițele cu suport anatomic sau fără.

Termometrul și un set ingrijire bebelusi sunt printre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le ai la îndemână pentru puiul tău dar și gel de duș, sampon, ulei special pentru masajul de după băiță, prosoape, scutece, șervețele umede, pompiță pentru năsuc și pătură absorbantă. Le găsești pe toate la DROOL.ro.

Accesorii pentru alăptat sau hrănit

Dacă vei alăpta îți va fi mai ușor aici, pentru că nu ai nevoie de atât de multe lucruri.

Tot ce ar trebui să ai la îndemână aici, pentru tine este de o pompă pentru muls, tampoane pentru sâni, creme pentru mameloane dar și o pernă pentru alăptat care te va ajuta mult în hrănirea bebelușului tău și în sporirea confortului tău.

Dacă ești în situația de a-ți hrăni noul născut cu biberonul trebuie să ai la îndemână un set de biberoane cu tetine adaptate vârstei puiului tău.

Biberoanele le poți folosi și dacă alăptezi dar ai prea mult lapte sau trebuie să hrănească bebelușul altcineva.

Pentru biberoane ai nevoie de un sterilizator electric sau unul pentru cuptorul cu microunde dar și o soluție de dezinfectat.

În cazul în care dorești, nu este obligatori poți achiziționa și un încălzitor de biberoane și un termos pentru momentele în care vei fi afară, călătorești dar și pentru a pregăti laptele pentru noapte.

Mobilier și accesorii 

Dacă știi ca va veni bebelușul tău în curând în familie, cel mai probabil ai achiziționat deja mobila pentru camera lui. Aici ai nevoie de un pătuț reglabil sau un coș în care acesta să doarmă. Cel mai probabil, la început vei amplasa pătuțul în dormitorul vostru, până bebelușul dar și voi vă veți acomoda cu nouă viață.

Pentru pat ai nevoie de cearceafuri cu elastic pentru protecția saltelei și 2-3 lenjerii de bumbac, pături mai groase, o pilotă pentru sezonul rece și chiar un sac de dormit.

Masa de înfășat este recomandată pentru confortul tău atunci când îl schimbi pe bebe, pentru a nu sta aplecată prea mult timp. Iar alături de aceasta ar fi bine să ai și un dulap aproape  unde să ai toate cele necesare, aproape.

Nu uita de un fotoliu de alăptat dar și de o lampă sau o veioză pe care o vei folosi noaptea.

Obiecte pentru călătorie

Călătoriile nu înseamnă neapărat o ieșire de câteva zile ci și o plimbare sau o ieșire de câteva ore iar pentru aceste momente ai nevoie de un cărucior, un scaun de mașină și o geantă, unde vei duce toate cele necesare puiului tău cât timp sunteți plecați de acasă.