Odihna este esențială pentru copii, indiferent de vârstă. Pentru că somnul are un impact direct asupra creșterii și dezvoltării celor mici, aceștia au nevoie de un dormitor amenajat corect și de un pat confortabil.

Din acest motiv, alegerea saltelei pentru patul micuților este foarte importantă. Nu știi ce saltea să cumperi pentru copii? Iată criteriile de care să ții cont!

Cumpără salteaua în dimensiunea corectă

Copiii cresc rapid, așa că este recomandat să achiziționezi o saltea pe care să doarmă ani la rând. Totuși, pentru patul bebelușului, salteaua trebuie să aibă o dimensiune de 70×160 cm. Acest model poate fi folosit până când prichindelul împlinește 3-4 ani.

După această vârstă, optează pentru o saltea cu dimensiunea de 90×200 cm, care este utilă până când cei mici împlinesc 10 ani. Salteaua potrivită nu doar că oferă confort în timpul somnului, ci susține greutatea și coloana copiilor. De la 10 ani, merită să investești într-o saltea nouă, potrivită până la adolescență. Modelul corespunzător ar trebui să aibă o dimensiune de 140×200 cm.

Ține cont de grosimea saltelei

Atunci când ești în căutarea unei saltele pentru camera copiilor, ține cont și de grosime. Acesta este un criteriu util, deoarece salteaua ajută la susținerea corpului și la urcarea facilă a copiilor în pat, încă de la vârste fragede.

Este indicat să alegi saltelele a căror grosime se află între 15 și 30 de cm. Pentru un pat înalt, achiziționează o saltea care nu-i depășește marginile. În acest fel, vei evita posibilele accidentări ale micuților.

Verifică materialul saltelei

Din fericire, vei găsi numeroase modele de saltele pentru camera copiilor. Orice ai alege, nu uita că au nevoie de o saltea superioară, care să le garanteze siguranța și confortul.

Saltelele cu arcuri sunt extrem de populare, însă trebuie să verifici dacă au cel puțin 150 de arcuri, pentru susținerea optimă a spatelui. Sunt utile și saltelele cu arcuri din oțel, cu o fermitate potrivită pentru copii. Alte variante eficiente sunt saltelele cu spumă cu memorie, mai durabile și mai simple de manevrat.

Nu uita de fermitatea saltelei

Un alt element pe care să-l ai în vedere este fermitatea saltelei. Există saltele cu diferite grade de fermitate, care pot să influențeze modul în care dorm copiii. Alege saltelele care au o fermitate mică spre medie, deoarece nu se deteriorează rapid și permit o poziție confortabilă a corpului.

Atunci când copiii au o greutate care depășește 50 de kilograme, poți schimba salteaua cu un model mai ferm.

Alege salteaua în funcție de gradul de impermeabilitate

Nu în ultimul rând, pe lângă fermitate sau densitate, poți să cumperi salteaua și în funcție de gradul de impermeabilitate, oferit de husă. Ai ocazia să cumperi huse impermeabile, care se curăță ușor și nu permit impregnarea lichidelor în saltea. Astfel, eviți apariția bacteriilor, iar copiii se bucură de straturi impermeabile, ideale pentru patul lor.

Sunt disponibile și huse de protecție pentru saltelele copiilor, confecționate din polietilenă, vinilin sau nailon, opțiuni prietenoase cu pielea sensibilă a celor mici.

Ține cont de sugestiile noastre și cumpără cea mai potrivită saltea pentru dormitorul copiilor. Aceștia au nevoie de un somn odihnitor, oferit de o saltea de calitate.