Creșterea eficienței în orice activitate desfășurată este un deziderat al fiecăruia dintre noi, în oricare dintre acțiunile care ne preocupă. În acest mod, orice dispozitiv care poate aduce un plus de viteză și confort în realizarea task-urilor este mai mult decât binevenit. Dacă te interesează cum poți economisi timp prețios cu ajutorul accesoriilor oferite de tehnologia modernă, propunerile și sfaturile prezente în rândurile de mai jos îți vor fi de un real folos.   

Suporturile de memorie

Într-o epocă a vitezei, este firesc să ai nevoie de instrumente prin intermediul cărora să poți accesa informația necesară în timp cât mai scurt. De aceea, vei apela, cel mai probabil, la oricare dintre exemplele de mai jos.

Stick-ul de memorie

La fel de important ca telefonul inteligent, un astfel de instrument a devenit accesoriu firesc pentru omul modern. Conectabil atât la computer, cât și la smartphone, stick-ul de memorie este mai mult decât necesar pentru a păstra și accesa informații de orice fel – imagini, text, audio, video etc.

Cititorul de carduri

Dispozitivul de introducere a datelor, care citește și scrie informație pe și de pe un suport de memorie, reprezintă una dintre invențiile extraordinare ale epocii moderne și a fost denumit, generic, cititor de carduri. Dispozitivele mai simple se conectează printr-o mufă USB Type C sau USB 2.0/3.0 și oferă suport pentru unul sau cel mult două tipuri de carduri – în mod uzual, carduri SD sau micro SD și/sau CF.

Minihub-ul

Pentru profesioniști, dispozitive precum Kingston Workflow Station reprezintă o soluție modulară, de viteză, care asigură transfer simultan între mai multe tipuri de suporturi de memorie (carduri de memorie, stick-uri) conectate prin minihub-uri.

Minihub-urile sunt conectate prin USB 3.2 gen 1 pentru o rată de transfer impresionantă de 5 Gbp/s, viteză necesară atunci când fișierele stocate pe carduri după o sesiune foto/video sunt de dimensiuni de ordinul sutelor de Gb. Dimensiunile mici și greutatea redusă le fac un excelent set de accesorii mobile pentru orice profesionist.

Organizatorul de carduri

Pentru a păstra în siguranță cardurile și stick-urile de memorie și pentru a avea un acces facil și rapid la acestea, este util să menții suporturilor de memorie în carcase speciale. Fiind realizate din materiale ușoare, oricare dintre organizatoare se transformă într-un companion excelent pentru orice deplasare.  

Priza inteligentă

Acest tip de dispozitiv permite controlul și programarea pornirii/opririi diferitelor dispozitive electrocasnice, din rațiuni de securitate și eficiență. Asemenea instrumente moderne pot fi controlate atât prin telecomandă, cât mai ales prin aplicații inteligente – precum Alexa sau Google Home. Utilizezi astfel tehnica prin care îți asiguri controlul eficient de la distanță a casei, pentru un plus de confort și siguranță.

NAS – Network Attached Storage

Este un dispozitiv care se conectează la o rețea internă și al cărui scop este asigurarea accesului permanent al oricărui dispozitiv autorizat la datele stocate pe hard disk-urile încorporate sau cele externe atașate la acesta. În fapt, este un mic calculator – dispune de placă de bază, procesor, memorie RAM și chiar propriul sistem de operare – ce poate fi programat și controlat de la distanță.

Utilitatea sa extraordinară constă în facilitarea schimbului de fișiere între membrii unui grup, fără a fi necesare interacțiunea între ei și transportul diferitelor suporturi de memorie (pentru a încărca sau descărca informația).

Aspiratorul robot

Preocuparea excesivă pentru finalizarea proiectelor tale poate favoriza degradarea curățeniei în locuință, deoarece urgențele de lucru pot face ca orice altă nevoie să treacă în plan secund. Astfel, pentru birourile sau camerele celor adânciți în muncă, a fost creat aspiratorul robot – dispozitiv inteligent de a cărui existență vei auzi tot mai des, căci este aproape complet autonom:

  • dispune de senzori care îl ajută să se deplaseze în orice colț al camerei;
  • reține traseele de lucru, astfel încât direcționarea se face automat;
  • se poziționează singur pentru încărcare atunci când nivelul de energie din acumulator scade.

Singurul lucru necesar este o golire a recipientului când și când, aspect pe care tot aparatul îl semnalizează.

Oala sub presiune programabilă

Implicarea serioasă a tehnologiei în bucătărie a schimbat modul de a prepara astăzi hrana. Nu mai este necesară reglarea periodică a temperaturii, omogenizarea conținutului sau verificarea stării amestecului: tot ce ai de făcut este să introduci în oala inteligentă ingredientele în cantitățile specificate în rețetarul stocat în dispozitiv și să apeși un buton. Tot procesul de preparare este gestionat de dispozitivul care poate menține mâncarea caldă până când decizi că e momentul pauzei de masă. 

Poate părea o aglomerare și o supraîncărcare a vieții, însă alegerea inteligentă a unor gadget-uri te ajută să te degrevezi de sarcinile de îndeplinit cu regularitate. Orice obiect care te poate ajuta să economisești timp prețios, pe care să-l petreci așa cum îți dorești, este extrem de folositor. În definitiv, timpul este cea mai importantă resursă, ce nu poate fi recuperată.