A început sezonul vacanțelor, cel pe care l-am așteptat un an întreg. Cu siguranță de abia aștepți să dai fuga la mare și să te bucuri de vară. Dacă mergi cu copilul la plajă, atunci ai nevoie de câteva sfaturi utile care te vor ajuta să întâmpini diferite situații neplăcute, așa cum sunt arsurile solare și deshidratarea.

Citește în continuare de ce lucruri ar trebui să ții cont atunci când mergi cu copilul la plajă.

1. Folosește produse cu protecție solară ridicată

Atunci când mergi cu copilul la plajă, nu trebuie să îți lipsească din bagaj produsele cu protecție solară ridicată. Pielea copiilor este mai sensibilă decât cea a adulților, astfel că se poate arde și irita cu ușurință. Pe lângă faptul că previi arsurile solare, pe termen lung ții la distanță și cancerul de piele. Un spray cu SPF 50 conceput special pentru pielea sensibilă este exact ceea ce ai nevoie. Alege un produs care protejează pielea împotriva tuturor tipuri de ultraviolete: UVA, UVB, dar și împotriva efectelor razelor infraroșii (IR).

2. Nu uita de apă

Hidratarea este la fel de importantă și pentru copii, astfel că ar trebui să ai mereu la îndemână o sticlă cu apă ori cu ceai. Riscul ca cei mici să se deshidrateze este destul de mare în vacanțe, așa că nu este un aspect de neglijat. Dacă îl convingi cu dificultate să bea apă, ia în considerare că pepenele roșu este o gustare răcoritoare și delicioasă. Acest fruct al verii este bogat în apă și electroliți, astfel că este un adevărat dar al naturii.

3. Alege haine cu protecție UV

Dacă pleci cu copilul la plajă, asigură-te că ai pus în bagaj și haine cu protecție UV. Acestea sunt o măsură suplimentară pentru protejarea pielii sensibile a copiilor.

4. Depozitează mâncarea și băuturile într-o geantă termoizolantă

Atunci când pleci cu copilul la plajă, este bine să ai mereu la îndemână ceva de mâncare, mai ales dacă în apropierea zonei unde stați nu ai variante sănătoase la îndemână. Având în vedere că nu poți ține alimentele în căldură, este indicat să iei o geantă termoizolantă pentru a le menține la o temperatură adecvată.

5. Adaugă în bagaj jucării pentru plajă

Oricât ar fi de frumos la plajă, copiii tind să se plictisească repede, așa că părinții trebuie să vină rapid cu idei distractive. O variantă simplă și la îndemână este să îi cumperi jucării pentru plajă. Implică-te și tu și ajută-l să facă tot felul de forme în nisip. O saltea ori o piscină gonflabilă, în funcție de vârsta copilului, sunt alte soluții pe care să le iei în considerare. Supraveghează-l mereu atunci când se joacă în preajma apei.

6. Alege orele potrivite pentru a sta cu copilul la plajă

Dermatologii ne recomandă să evităm expunerea la soare între orele 11:00 – 16:00, chiar dacă folosim cremă cu factor de protecție ridicat. În acest interval orar, radiațiile ultraviolete sunt extrem de nocive.

Pregătește bagajul din timp și bucură-te de o vacanță de vis alături de micuțul tău.