Top 5 activitati de facut in casa pentru copii4 min read

by | Jul 21, 2022 | adv | 0 comments

Esti in cautarea unor idei creative in ceea ce priveste activitatile indoor pentru copii, care sa mentina buna dispozitia si ritmul alert al acestora si sa aduca veselie si armonie pentru intreaga familie?

Daca raspunsul este da, inseamna ca te afli in locul potrivit, intrucat in acest articol vom descoperi impreuna 5 idei de activitati distractive si educative in aceeasi masura pentru copiii de toate varstele, care vor reusi sa starneasca curiozitatea si interesul celor mici si sa transforme totodata momentele petrecute in casa intr-o adevarata aventura, tinand deoparte plictiseala si stresul.

Board Games. Jocurile de societate, cunoscute si sub denumirea de board games, sunt una dintre cele mai populare, distractive, interactive si educative activitati care sustin si incurajeaza dezvoltarea sanatoasa a copiilor. Acest tip de jocuri ofera nenumarate oportunitati de invatare si contribuie la dobandirea de noi abilitati, fiind un must have care trebuie sa se regaseasca pe lista cu activitati de facut in casa pentru copii, dar si pentru parinti. Cel mic va fi foarte bucuros sa te aiba aproape in momentele lui de joaca.

Maraton de filme. Beneficiile filmelor pentru copii sunt numeroase si adesea laudate. Acestea sunt realizate special pentru a fi pe intelesul celor mici si pentru a-i ajuta pe acestia sa descopere cat mai multe despre lumea inconjuratoare, intr-o maniera placuta si atractiva, dar si sa-si dezvolte spiritul critic. Prin urmare, ce zici daca ai da startul unui maraton de filme impreuna cu micutul tau chiar in acest week-end? Experienta va fi una pe cinste, iar cel mic va avea prilejul de a evada intr-o lume noua, cu eroi care il vor invata cum trebuie sa procedeze in anumite siuatii sau cum sa-si gestioneze emotiile, si nu numai.

Jocul de-a v-ati ascunselea. Exista copilarie fara jocul de-a v-ati ascunselea? Cu siguranta raspunsul este nu. Cei mici pur si simplu adora aceasta activitate si sunt mereu entuziasmati sa petreaca timpul impreuna cu restul familiei. Asadar, profita de momentele petrecute in casa impreuna cu copilul tau si da startul unei aventuri pe masura. Stabiliti impreuna spatiul de joc, regulile de baza si recompensele, dupa care incepeti numaratoarea. Cine nu e gata, il iau cu lopata!

Citit impreuna. Lectura joaca un rol fundamental in dezvoltarea copiilor inca de la cele mai fragede varste, motiv pentru care ora de lectura nu trebuie sa lipseasca din programul zilnic al familiei tale, indiferent de circumstante. Mai ales ca acum poti gasi cu usurinta cele mai interesante povesti pentru copii, direct pe site-ul Editurii DPH, unde esti mai aproape de o selectie generoasa de titluri de-a dreptul adorabile, care vor face deliciul tuturor membrilor familiei tale, de la mic la mare, si vor transforma ora de lectura intr-o activitate placuta si savuroasa.

Max in vacanta este una dintre povestile pentru copii de pe rafturile virtuale ale Editurii DPH care face parte din seria Soricelul cititor si care le face celor mici cunostinta cu Max si peripetiile sale din vacanta petrecuta la tara, la o ferma. Aceasta poveste se adreseaza tuturor copiilor cu varsta peste 3 ani si este insotita de numeroase desene iubitoare si detaliate, care vor starni curiozitatea celor mici si ii vor ajuta sa inteleaga mai multe despre lumea din jur. Pe scurt, acest titlu nu trebuie sa lipseasca din colectia de povesti a micutului tau. Tine cont de faptul ca lectura este cel mai eficient instrument prin care cei mici se pot dezvolta cat mai armonios si pot dobandi informatii noi, intr-un mod relaxant si prietenos, asa ca nu uita sa bifezi aceasta activitate in timpul petrecut in casa, dar nu numai.

Origami. Plierea hartiei prin origami ramane una dintre cele mai indragite activitati indoor cu multiple beneficii pentru cei mici. Nu iti ramane decat sa pregatesti toate materialele necesare si sa iti incurajezi copilul sa dea frau liber imaginatiei si sa creeze cele mai creative si simpatice forme. Iti spunem doar atat: este imposibil sa te plictisesti vreodata de Origami!