Jocurile pe computer sau consolă sunt mijloace moderne de relaxare, de care se bucură, atât copiii și adolescenții, cât și adulții. Jocurile sunt pentru unele persoane doar o distracție ocazională, la care recurg când nu pot ieși sau nu au altceva de făcut, însă, pentru alte persoane reprezintă o activitate cât se poate de importantă. Bineînțeles, vorbim de gameri, pasionați ai jocurilor offline și online, care sunt mereu în căutarea senzațiilor tari date de interactivitatea lumii virtuale.

Orice gamer știe că pentru a te relaxa și juca bine ai nevoie de confort. Un scaun de gaming este o necesitate, dar, beneficiile acestuia nu se răsfrâng doar asupra calității distracției, ci și asupra sănătății. Cele mai bune scaune de gaming ajută la menținerea posturii, la prevenirea durerilor de spate și asigură o experiență de joc excelentă.

Tipuri de scaune de gaming

Când achiziționezi un scaun de gaming, este important să îl găsești pe cel care se potrivește profilului tău de jucător și device-ului pe care îl folosești.

Scaunul pentru PC

Acest scaun este o variantă adaptată a scaunului ergonomic pentru birou. Este potrivit pentru cei care se joacă dar fac și alte activități pe calculator. Diferența față de un scaun de birou obișnuit constă în calitatea superioară a suportului pentru șezut și prin reglajul mai adaptabil al spătarului, care se poate lăsa pe spate în mai multe unghiuri decât la scaunul de birou.

Scaunul de gaming tip piedestal

Poziția ergonomică a scaunului pentru PC este îmbunătățită cu un piedestal destinat amplificării senzațiilor de joc. Suportul pentru brațe și spătarul nu se diferențiază prea mult de cele ale scaunului anterior, dar, baza de tip piedestal oferă un plus de relaxare, stabilitate și permite includerea unor anexe de tipul conexiunilor pentru căști, boxe ori suport de tastatură și mouse.

Scaunul balansoar

Dacă te gândești la balansoarul în care croșeta bunica, ești departe de imaginea scaunului de gaming balansoar. Acesta este un scaun ideal pentru jocurile pe consolă, pentru că este amplasat la nivelul ecranului. Scaunele balansoar nu pot fi lăsate pe spate și nu au roți, dar au o formă specifică adaptată schimbărilor bruște de poziție. Deși nu sunt foarte ergonomice, ele pot fi dotate cu sisteme audio, porturi USB și alte dotări.

Scaunul pentru simulatoare

Dacă ești un gamer pasionat de curse de mașini sau simulatoare de zbor, un scaun special fabricat pentru acest tip de jocuri, care poate fi dotat cu volan, pedale și alte accesorii este ideal. Totuși, ține cont că acest tip de scaun ocupă mai mult spațiu și este mai greu de mutat.

Scaunul bagseat

Scaunul de gaming de tip sac este potrivit pentru cei care se joacă ocazional, în sesiuni scurte. Sunt perfecte când te vizitează prietenii și hotărâți să jucați ceva pentru distracție. Deși comode, frumoase și ieftine, nu sunt ergonomice, așa că nu sunt indicate pentru mai mult de 30 de minute de joc.

Care sunt cele mai bune scaune de gaming

Alegerea scaunului nu depinde doar de tipul lor și de activitatea ta de gaming, ci și de calitatea materialelor. Cel mai important aspect este ergonomia, pentru că orele petrecute jucându-te îți vor afecta corpul dacă nu ai un scaun bun. Astfel, înălțimea, cotierele și spătarul trebuie să fie reglabile conform cerințelor fiecărui utilizator. Nici materialul nu este de neglijat. Cele mai potrivite sunt materialele textile care favorizează circulația aerului.

Pentru că un scaun de gaming este folosit intens, rezistența sa este importantă. Verifică atent îmbinările, fixarea brațelor, maneta de ajustare și calitatea materialelor. Dotările extra sunt și importante pentru un gamer pasionat. Unele scaune de gaming de la ScauneOnline.ro au incluse sisteme audio integrate, conexiuni Bluetooth, benzi LED și alte elemente care intensifică experiența jocului.

Scaune de gaming bune sunt din materiale de calitate, îți păstrează corpul într-o poziție confortabilă, sănătoasă și se potrivesc cerințelor tale specifice. Așadar, alegerea lui depinde atât de calitatea produsului, cât și de experiența ta de gaming.