Obiceiul de a înfășa nou-născutul este extrem de vechi. Cele mai îndepărtate dovezi ale acestei practici datează din anul 4000 î.Hr., în perioada migrării populațiilor din Asia Centrală. În Antichitate, atât grecii cât și romanii obișnuiau să-și înfeșe nou-născuții și există, de asemenea, inclusiv referințe biblice la această practică. Mamele din întreaga lume știu deja de generații că bebelușii se calmează atunci când sunt înfășurați într-o pânză moale, iar știința medicală o confirmă. Nu degeaba, proaspetele mămici sunt învățate la maternitate să își înfașe pruncii, pentru a le menține temperatura și confortul necesare odihnei.

Ca orice practică, înfășatul unui nou-născut cere o anume tactică de lucru, dar și instrumente corespunzătoare, pentru rezultate optime. Să vedem, așadar, ce anume trebuie să știi.     

Salteaua de înfășat – obligatorie pentru siguranța bebelușului

Acest articol este foarte practic, mai cu seamă, atunci când trebuie să-i schimbi scutecul pruncului sau înainte și după baie. Salteaua de înfășat este un suport special proiectat și destinat nou-născutului, care are scopul de a-i susține corpul fragil pe orice piesă de mobilier suficient de stabilă pentru a-l susține. Salteaua de înfășat oferă avantaje demne de luat în considerare la achiziție, precum:

  • siguranța și confortul copilului;
  • calitatea materialelor – create pentru un contact sigur cu pielea sensibilă;
  • comoditatea de a-i putea schimba locul ori de câte ori e nevoie.          

Masa de înfășat – eficientă și necesară în camera puiului

Vrei să-ți închei socotelile cu variile piese de mobilier din casă pe care le folosești ca bază pentru salteaua de mai sus? E cazul să treci la următorul nivel: alege un suport special proiectat și gândit pentru aceasta. Vei putea beneficia, astfel, de o bază de calitate pentru schimbarea celui mic, iar eventualele sale accesorii o vor face și mai utilă: roți pentru deplasarea în cameră, compartimentare specială pe laterală, etajeră pentru schimburi.

Piața pune la dispoziție o grămadă de variante, iar tu ar trebui să o alegi pe cea mai potrivită, punând accent pe calitate, pentru binele copilului tău. Vei găsi, de exemplu, un excelent raport calitate-preț, când vei studia oferta de mese de înfășat de pe jucarii-online.eu – distribuitor de încredere recomandat de experiență și profesionalism.  

Comoda de înfășat – o alegere inspirată

Știi foarte bine câte lucruri sunt utile în camera copilului, mai ales atunci când sunt necesare schimburi de orice fel. Așadar, mobilierul din această încăpere trebuie să fie gândit și ales astfel încât să corespundă nevoilor imediate ale celui mic, iar tu să ai libertatea de mișcare în acest spațiu. Soluția inteligentă în acest caz este comoda de înfășat, care, spre deosebire de masă, are avantajul imens de a-ți oferi sertare pentru depozitarea lucrurilor necesare pruncului. Cu stabilitatea incontestabilă asigurată de o construcție solidă, din care spațiile de depozitare ușor accesibile sunt parte integrantă, comoda susține salteaua de înfășat și va râmâne, în timp, un aliat prietenos al bebelușului.

În concluzie, orice alegere vei face în privința suportului pe care îl dorești pentru copilul tău, este bine să te informezi din timp despre ofertele de profil și să mergi înainte căutând mereu beneficiul asigurat celui mic. Fie că te vei opri asupra unei saltele sau vei decide să folosești și o masă de înfășat sau o comodă specială, urmărește ca fiecare produs să provină de la surse de încredere, certificate și înregistrate oficial. În acest mod, vei avea liniștea că ai făcut tot ce ți-a stat în putință pentru a susține sănătatea și confortul bebelușului tău.