Mirosul este unul dintre cele mai importante simțuri ale omului, acesta având o influență directă asupra puterii de concentrare, dar și a stării de bine. Datorită beneficiilor pe care le poate aduce asupra unei persoane, aromaterapia este practicată din ce în ce mai des atât acasă, cât și la birou. Probabil ai observat că anumite miresme te îmbie adesea să intri într-o cofetărie sau brutărie, dar și într-un magazin din mall.

Secretul este aroma folosită pentru a crea o experiență senzorială completă, care atrage și relaxează în același timp. Pentru a obține același confort în propria locuință, este necesar să optezi pentru mirosurile potrivite. Iată care sunt unele dintre cele mai populare produse, în funcție de încăpere: 

Odorizantul pentru dormitor 

Fiind probabil cea mai importantă cameră din casă pentru majoritatea persoanelor, dormitorul reprezintă un loc intim, destinat refacerii prin odihnă. Alege produsele de calitate Market Aroma Home și învăluie această încăpere în arome de lemn, vanilie sau tabac. Aceste mirosuri sunt impunătoare și relaxante în același timp, fiind preferate de o mare parte dintre persoane. Dacă îți dorești ceva mai delicat, poți opta pentru note florale de trandafir sau mosc. 

Odorizantul pentru living

Sufrageria este considerată camera care reunește întreaga familie sau grupul de prieteni, însă este folosită frecvent și pentru momentele în care vrei să te bucuri de propria persoană citind sau privind un film bun. Încearcă să parfumezi livingul în stil asiatic – aromele de ceai verde, iarbă, lămâie și piersică pot fi ideale, acestea fiind pe placul majorității persoanelor. 

Odorizantul pentru baie 

În ceea ce privește baia, ai opțiunea de a parfuma încăperea folosindu-te de aromele marine cu iz de alge, scoici și apă sărată. Aceasta este o variantă clasică, pe care probabil ai simțit-o de o mulțime de ori în băile restaurantelor sau hotelurilor. Dacă vrei să încerci ceva inedit, poți opta pentru un miros fresh de verbină sau flori de portocal, însă și esențele de iarbă proaspăt tăiată pot fi de efect. 

Odorizantul pentru bucătărie 

Unele persoane preferă să nu parfumeze bucătăria și să se bucure de aroma dată de preparatele gătite. Cu toate acestea, dacă vrei să ai un miros delicat chiar și atunci când nu gătești, această încăpere se pretează miresmelor de cimbrișor, rozmarin sau mentă/eucalipt. O alegere inspirată pot fi și esențele de cafea, ciocolată sau gumă de mestecat. 

Odorizantul pentru hol/debara 

Ultima, dar deloc de neglijat, este intrarea în casă. Holul locuinței tale te poate întâmpina de cum deschizi ușa cu o aromă liniștitoare de lavandă, ideală și pentru debara – indiferent că depozitezi obiecte vestimentare sau produse alimentare în ea. Și mirosurile de miere și iasomie pot fi potrivite pentru acest spațiu, ele făcându-și simțită prezența într-o manieră delicată. 

Aromaterapia este considerată o artă care oferă beneficii asupra calității vieții omului, ea fiind capabilă să îmbunătățească atât starea de spirit, cât și problemele emoționale sau mentale, prin ameliorarea stresului. Alege odorizantul potrivit pentru fiecare încăpere în funcție de preferințele personale, dar și de scopul în care acestea sunt întrebuințate.