Scutecele reprezintă una dintre cele mai importante produse pe care trebuie să le achiziționezi pentru cel mic.

Deoarece bebelușul le va purta zilnic, trebuie să te asiguri că acestea vor fi confortabile, eficiente, că nu vor provoca iritații și că îl vor păstra pe cel mic uscat și vesel.

Cu toate acestea, găsirea unui scutec perfect pentru micuțul tău va necesita totuși câteva încercări, asta deoarece pielea fiecărui bebeluș poate reacționa diferit de la un scutec la altul, mărimea poate fi incorectă sau pur și simplu acesta poate fi inconfortabil.

Mai mult decât atât, când vine vorba de scutece, prețul ridicat nu poate garanta de multe ori și fericirea celui mic, ceea ce înseamnă că apelarea la vechea abordare de “mai scump deci mai de calitate” nu va putea veni în ajutorul noilor părinți.

Pentru achiziționarea celor mai eficiente scutece pentru bebeluși trebuie luați în considerare anumiți factori.

5 factori de luat în considerare atunci când vrei un scutec eficient

De la mărime la nivelul de absorbție și materialele din care este confecționat, scutecul trebuie să îndeplinească anumite criterii dacă vrei ca acesta să fie eficient.

Mai mult decât atât, prețul și consistența calității trebuie și ele luate în considerare, toate acestea ajutând la alegerea unui produs potrivit.

Mărimea și greutatea bebelușului

Scutecul trebuie să fie ales în primul rând în funcție de mărimea și de greutatea bebelușului.

Pentru a evita scutece prea largi care pot prezenta scurgeri sau cele prea strânse care pot duce la apariția iritațiilor sau mai rău, asigură-te că l-ai măsurat și cântărit pe cel mic înainte de a merge la cumpărături.

Mai mult decât atât, având în vedere că bebelușul este în continuă creștere, evită cumpărarea scutecelor în cantități mari, eliminând astfel riscul ca acestea să rămână mici de el.

Capacitatea de absorbție a scutecului

Pentru a fi eficient scutecul ar trebui să absoarbă o cantitate mare de lichide fără să își piardă forma inițială sau să prezinte scurgeri.

Absorbția reprezintă un factor important în alegerea unui scutec deoarece menținerea îndelungată a contactului cu umezeala poate duce la apariția problemelor cutanate.

Materialele din care sunt confecționate

Scutecele pot fi de mai multe tipuri. Acestea pot fi de unică folosință sau refolosibile și pot fi din materiale textile sau pot contine și plastic, de obicei pe partea exterioară.

Când vine vorba de alegerea scutecelor în funcție de materiale, trebuie luate în considerare atât avantajele cât și dezavantajele pe care le au, dar și elementele adiționale cum ar fi parfumuri artificiale.

De exemplu, scutecele textile pot permite pielii să respire mult mai ușor, dar nu rețin atât de bine lichidele. Cele cu plastic însă, pot reține mult mai bine lichidele dar nu permite pielii să respire la fel de bine ca cele textile.

Adițional, unele scutece pot conține parfumuri artificiale sau alte adaosuri la care pielea celui mic poate fi alergica sau sensibilă.

Încercați să achiziționați scutece cât mai simple, criteriile extra pe care încercau sa le bifeze putând fi adresate cu produse destinate special pentru așa ceva.

Bugetul

Cunoașterea consumului zilnic de scutece poate ajuta la estimarea sumelor de bani necesare. Și pentru că prețul ridicat nu înseamnă totdeauna și un scutec ideal pentru situația ta, te poți axa pe unele mai accesibile dacă îndeplinesc criteriile de mai sus.

Mai mult decât atât, poți profita și de eventuale reduceri existente pentru a economisi și mai mulți bani.

Ține minte totuși că nu este bine să iei prea multe scutece, deoarece bebelușul va crește destul de repede peste mărimea lor.

Calitatea și brandul

Dacă în final ai găsit scutecul ideal pentru bebelușul tău, ține minte brandul și tipul de scutec ales pentru a beneficia de aceeași calitate la fiecare achiziționare nouă.